18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

FRUMOS! Un bistrițean stabilit în Spania, Moș Nicolae pentru 300 de copii nevoiași! Și asta nu e tot:

Teo s-a născut în satul Coșbuc. A plecat în Spania să-și facă un rost în viață și a reușit să se realizeze, așa cum puțini poate reușesc într-o țară străină. Anul acesta, s-a transformat în Moș Nicolae pentru 300 de copii din județul nostru. Iar ceea ce are în plan, pentru viitor, alături de alți oameni cu inimă mare, e ceva ce mulți așteaptă:

Teo Vasil are 40 de ani. S-a născut în satul Coșbuc și a fost cunoscut printre sportivii generației sale, fiind atlet. A luat drumul străinătății, acum aproape 20 de ani, dorind să se realizeze în viață.

Deși a ajuns în Spania cu doar 10 euro în buzunar, s-a zbătut și a reușit. Este acum patronul firmei Sălăuța S.L din Madrid, un dezvoltator de succes în domeniul imobiliar.

Și chiar dacă a ajuns sus, nu a uitat de unde a pornit. Așa că anul acesta „a îmbrăcat haina de Moș Nicolae” pentru 300 de copii și bunici.

M-a sunat și mi-a spus ce vrea să facă. A trimis banii și am cumpărat 300 de pachete pe care le-am împărțit de Moș Nicolae mai multor copii din județ. Și unor bunici. El a venit cu ideea și i-au fost complici frații lui: Bogdan și Luca, dar și Gabriel Bumbu, Simona Zinveli, Grațiela Gerkens – patroana firmei Italy 360 și un neamț ce deține posturi de televiziune în Germania și Ungaria, dar care a dorit să-și păstreze anonimatul”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro Călin Farcaș, prieten și „spiriduș” al lui Moș Nicolae – Teo Vasil.

Cele 300 de pachete au ajuns la Mănăstirea Podul Coșnei, Azilul de bătrâni din Nușeni, Azilul de bătrâni din Maieru, Centrul pentru Protecția Copilului din Năsăud, Centrul pentru Protecția Copilului din Bistrița, Școala din Coșbuc și Grupul Școlar Telciu, dar și la alte cazuri de familii nevoiașe.

Dar acesta e doar primul pas pe care dorește Teo să-l facă pentru a ajuta comunitatea din care a plecat.

Visul nostru, pe lângă faptul că o să susținem constant familiile cu probleme, este să realizăm o clinică pentru copiii bolnavi de cancer, în special cei cu leucemie. Grațiela și patronul din Germania, ei doresc să finanțeze un ONG pentru ridicarea unui astfel de centru, atât de necesar la noi în județ. Ei vor pune banii și chiar speră ca în primăvară să poată începe construcția”, a mai explicat Călin Farcaș.

Moș Nicolae și o parte din echipa sa, cei ce au cadorisit cei 300 de copii și bunici și care doresc să deschidă centrul pentru copiii cu leucemie:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...