16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Gabriel Lazany despre cazinoul din Eminescu pe care îl vrea demolat: „Nu naționalizăm. Proprietarii primesc o despăgubire justă”

Potrivit candidatului PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany legea permite autorităților locale să exproprieze clădiri și terenuri, iar proprietarii de drept primesc o despăgubire justă, în baza unei evaluări făcute de experți. Discuțiile vin în condițiile în care unul dintre proiectele prezentate de Gabriel Lazany prevede demolarea cazinoului din Eminescu, care momentan are trei proprietari, doi dintre ei fiind privați.

Unul dintre proiectele prezentate de Gabriel Lazany, candidatul PSD la Primăria Bistrița prevede demolarea cazinoului din Eminescu și prelungirea parcului. De asemenea, proiectul prevede și o parcare subterană, care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare din zonă.

Parcul din proiectul lui Gabriel Lazany s-ar întinde pe 12.000 de metri pătrați, iar parcarea ar urma să aibă nu mai puțin de 900 de locuri de parcare. Proiectul prevede zone de relaxare cu bănci și șezlonguri, locuri de joacă pentru copii, fântână arteziană, toalete publice.

Gabriel Lazany ia în calcul pentru eventualitatea materializării acestui proiect exproprierea, susținând că există legistație specială pentru aceste proceduri, iar proprietarii bunurilor preluate sunt despăgubiți la justa valoare a acestora. Potrivit acestuia, clădirea respectivă are 3 proprietari: Consiliul Județean, Metropolis Grup și EMI Corporation.

„Noi nu facem naționalizare. Noi nu luăm cu japca un bun de la cineva. Noi bunul respectiv o să-l preluăm, conform prevederilor legale, în baza cărora proprietarii de drept vor primi o despăgubire justă, evaluată just, conform prevederilor legale”, a declarat Gabrial Lazany, la Bistrițeanul Live.

Gabriel Lazany spune că ar materializa acest proiect în maxim un an, cu tot cu proiect, licitație și execuția lucrărilor. Acesta a mai spus că valoarea proiectului ar fi mai mică decât cea a pasajului subteran din zona gării pregătit de actualul primar.

Emisiunea la care a fost prezent Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Ce frumos ar fi daca s ar proceda la fel si cu Hanul!
    Zona este lipsita de verdeata ,de spatiu de agrement si in Han e tot un cazinou care ,pe linga ca e aproape de scoala gen 3 aduna si tot felul de indivizi dubiosi
    Nu mai spun de curtea hanului ,care este plina de gunoaie si in ea se aduna oamenii strazii,indivizi certati cu legea care de multe ori se incaera si deranjeaza locatarii din zona ,care sunt si beneficiarii mirosurilor si zgomotului (de la spalatoria de masini) ,a OMV ului

  2. Ideea de spatiu deschis, liber, cu verdeata este foarte buna. Din pacate doar pentru o campanie electorala.
    Nu se justifica sa bagi milioane de euro intr-o cladire pentru a o demola, dupa care alti bani pentru demolare (si la cata hardugie ii o sa coste ceva) si dupa care alti bani pentru reamenajare. Repet, ideea este buna dar din punct de vedere economic nu o vad fezabila.
    Cu banii cheltuiti (sigur se ridica in final la milione de euro) se pot face mult mai multe pentru oras decat o parcare si un parc cu 10 banci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!