12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Gabriel Lazany vrea ca medicii de familie să fie obligați prin lege să facă gărzi și la spital

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany vrea să combată lipsa de medici de la Unitatea de Primiri Urgență, cu ajutorul medicilor de familie. Acesta vrea ca medicii de familie să fie obligați prin lege să facă gărzi și la spital și să se ocupe de cazurile mai puțin grave care ajung la Urgențe.

Prezent la Bistrițeanul Live, la Medicină pe Limba ta, Gabriel Lazany a spus că a cerut modificarea legislației, astfel încât medicii de familie să dea o mână de ajutor la Unitatea de Primiri Urgențe și să fie obligați prin lege să facă gărzi lunar.

Aceștia ar urma să se ocupe de codurile alb și albastru, adică de pacienții în stare mai puțin gravă. Practic, Gabriel Lazany ar vrea ca centrul de permanență care acum funcționează în zona Subcetate să se mute la spital.

De asemenea, se dorește și mărirea echipei de asitenți sociali de la Unitatea de Primiri Urgențe, astfel încât să fie câte unu pe tură. Rolul asistenților sociali este de a comunica și a informa aparținătorii despre starea pacienților care sunt tratați la UPU.

Șeful UPU-SMURD, dr. Tiberiu Tudor prezent și el la emisiune a mai făcut cunoscut faptul că inclusiv echipajele de pe mașinile de Terapie Intensivă Mobilă dau o mână de ajutor la Urgențe, când nu sunt la cazuri.

În acest moment, la UPU sunt doar doi medici pe tură, în condițiile în care ar trebui să fie 5. Pe timp de noapte, un singur medic se ocupă de urgențele de la UPU.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Gabriel Lazany și dr. Tiberiu Tudor o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Dl Gabriel Lazany trebuie sa stie ca munca fortata este interzisa orin Constitutie. Asa ca degeaba are dansul reflexe comunsiste pt ca nu mai poti pe nimeni obliga munceasca daca nu vrea. Iar medicii de familie nu au contract cu spitalul.

  2. Deocamdata nu e medic acest Lazany, deci nu-si poate da cu parerea in sceasta problema.
    Dar, ar putea face ceva util in privinta cslitatii actului medical. Sa acorde prioritate medicilor scoliti cu adevarat in centre universitare adevarate, nu fake-uri orecum Oradea, Arad, Sibiu. Asta o poate face!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...