0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Ghinda are creșă și grădiniță exclusiv în limba maghiară. Guvernul Ungariei a finanțat un centru educațional condus de biserică

Ghinda are creșă și grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară. Investiția a fost finanțată de Guvernul Ungariei. Cele două fac parte dintr-un centru educațional, care a devenit și el funcțional în această toamnă.

Atât creșa, cât și grădinița, precum și întreg centrul educațional dedicat copiilor de etnie maghiară vor fi coordonate de Biserica Evanghelică-Lutherană. Acestea au fost inaugurate și sfințite la începutul acestui weekend.

Guvernul Ungar a dezvoltat un program de sprijin pentru ridicarea de creșe și grădinițe, pentru copiii de naționalitate maghiară din țările din jur, inclusiv România. Acesta a început anii trecuți și se va termina în 2022.

170 de milioane de euro a pus Guvernul Ungar la dispoziție pentru construirea de grădinițe și creșe, renovarea celor existente, precum și pentru amenajarea de spații de joacă și terenuri de sport. De asemenea, Guvernul țării vecine a donat și echipament didactic grădinițelor maghiare din afara granițelor Ungariei.

Astfel de grădinițe și creșe au mai fost construite în județele Arad, Sălaj, Timiș sau Cluj. La Covasna, Guvernul Ungariei a sprijinit dezvoltarea unui campus universitar.

Foto: Décsei Atilla

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...