9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Grupuri de colindători „premiate” de jandarmi

Cu toate recomandările făcute de autorități, au existat bistrițeni care au ținut neapărat să se întâlnească în grupuri mai mari de 6 persoane. Jandarmii au dat nas în nas cu colindătorii și au împărțit amenzi. Oamenii legii au fost și îngeri păzitori pentru doi bunici din Bistrița.

Chiar dacă recomandările făcute de către autorități spun că în această perioadă grupurile mai mari de 6 persoane sunt interzise, au existat totuși bistrițeni care au ținut morțiș să iasă la colindat și să nu dea importanță sfaturilor autorităților.

Jandarmii au întâlnit un grup de colindători de 8 persoane. Oamenii legii au împărțit amenzi.

„Cele 8 persoane au fost sancționate cu câte 500 de lei pentru constituirea unui grup pietonal mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii”, transmit reprezentanții IJJ BN.

De asemenea, tot în noaptea de Ajun jandarmii au mai întâlnit 7 persoane care mergeau la colindat cu toate că era trecut de ora 23.00. Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de liberă circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu amenzi în valoare de 1.500 de lei și 4 avertismente scrise.

În Ajunul Crăciunului, jandarmii au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru nerespectarea măsurilor privind distanțarea fizică și protecția individuală. În total au fost aplicate 29 de sancțiuni: 13 amenzi în valoare de 5.800 de lei și 16 avertismente scrise.

Îngeri păzitori pentru doi bunici din Bistrița

În noaptea de Crăciun o casă din cartierul Subcetate ar fi ars dacă acest lucru nu ar fi fost sesizat de către jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil care se aflau într-o acțiune de patrulare. Aceștia au observat că ieșea fum de sub acoperiș și scântei pe coșul de evacuare și au solicitat imediat intervenția pompierilor la fața locului.

Imediat jandarmii i-au trezit pe proprietari, doi bunici de 71 de ani și au încercat limitarea extinderii incendiului, astfel fiind limitate pagubele produse.

 

Foto @ IJJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...