11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Grupuri de colindători „premiate” de jandarmi

Cu toate recomandările făcute de autorități, au existat bistrițeni care au ținut neapărat să se întâlnească în grupuri mai mari de 6 persoane. Jandarmii au dat nas în nas cu colindătorii și au împărțit amenzi. Oamenii legii au fost și îngeri păzitori pentru doi bunici din Bistrița.

Chiar dacă recomandările făcute de către autorități spun că în această perioadă grupurile mai mari de 6 persoane sunt interzise, au existat totuși bistrițeni care au ținut morțiș să iasă la colindat și să nu dea importanță sfaturilor autorităților.

Jandarmii au întâlnit un grup de colindători de 8 persoane. Oamenii legii au împărțit amenzi.

„Cele 8 persoane au fost sancționate cu câte 500 de lei pentru constituirea unui grup pietonal mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii”, transmit reprezentanții IJJ BN.

De asemenea, tot în noaptea de Ajun jandarmii au mai întâlnit 7 persoane care mergeau la colindat cu toate că era trecut de ora 23.00. Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de liberă circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu amenzi în valoare de 1.500 de lei și 4 avertismente scrise.

În Ajunul Crăciunului, jandarmii au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru nerespectarea măsurilor privind distanțarea fizică și protecția individuală. În total au fost aplicate 29 de sancțiuni: 13 amenzi în valoare de 5.800 de lei și 16 avertismente scrise.

Îngeri păzitori pentru doi bunici din Bistrița

În noaptea de Crăciun o casă din cartierul Subcetate ar fi ars dacă acest lucru nu ar fi fost sesizat de către jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil care se aflau într-o acțiune de patrulare. Aceștia au observat că ieșea fum de sub acoperiș și scântei pe coșul de evacuare și au solicitat imediat intervenția pompierilor la fața locului.

Imediat jandarmii i-au trezit pe proprietari, doi bunici de 71 de ani și au încercat limitarea extinderii incendiului, astfel fiind limitate pagubele produse.

 

Foto @ IJJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: