6 C
Bistrița
vineri, decembrie 9, 2022

FOTO – Haine murdare și neigienizate, găsite de Protecția Consumatorilor în second-hand-urile din județ

Comisarii Protecției Consumatorului din Bistrița au oprit de la comercializare haine second-hand în valoare de jumătate de milion de lei. Printre neregulile constatate de comisari se numără haine murdare și neigienizate sau lipsa prețurilor de pe produse.

În ultimele două săptămâni, comisarii Protecției Consumatorului au luat la puricat second-hand-urile din județ. Au fost verificate 42 de magazine și depozite, în urma controalelor fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, din care 48 de amenzi în valoare totală de 311.500 de lei și 15 avertismente.

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de 500.000 de lei.

Printre neregulile constatate de comisari se numără existența unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate și murdare, condiții de depozitare improprii în depozite și spații neigienizate. Unele magazine sau depozite nu aveau nici documente care să ateste afectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru fiecare lot de produse.

Produsele nu erau sortate lunar în funcție de gradul de uzură, iar documentele însoțitoare ale acestora nu erau traduse în limba română. În unele cazuri, prețurile nu erau lizibile sau afișate în loc vizibil.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Hohohooo ! distractia va veni dupa primirea noastra in SCHENGEN pe post de milogii Europei.
    Atunci sa te ti frate la izmene cacate dar spalate si purtate, la legume si fructe pline de pesticide si la alte soiuri de deseuri periculoase ca doar asa se stie in UE ca Romania este lada de gunoi a Europei.
    Si uite ca de data asta n-o spun eu, ci subiectul a fost tratat fix in felul asta la o masa rotunda ieri la Realitatea Plus TV.
    Pentru mine direct nu este nici o afacere aceasta primire si pun pariu ca nu peste mult timp Europa va primi un dus rece si isi vor reinchide toti granitele ca de ciuma, odata cu marile afluxuri privind migratia climatica si revarsarea oceanului planetar dupa topirea ghetii de la poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...