12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Hotel Krone va deveni Bază de recuperare medicală. Până atunci – ”casa” secției de Oncologie

Planuri mari pentru Hotelul Krone. Aici se dorește realizarea unei Baze de recuperare medicală. Însă până când acest lucru va fi posibil, hotelul devin ”casa” secției de Oncologie, pe perioada reabilitării spitalului de pe Alba Iulia.

Hotelul Krone și-a făcut ”intrarea” în domeniul sănătății în martie 2020, când Rotary Club l-a oferit ca și loc de cazare pentru cadrele medicale ce luptau în prima linie COVID.

Hotelul Krone, pus la dispoziția medicilor, pentru a-și proteja familiile de COVID-19

Apoi, Consiliul Județean a decis să participe la licitația de achiziționare a hotelului, reușind să-l cumpere.

Consiliul Județean a pus la bătaie două milioane de lei pentru a cumpăra Hotelul Krone

Totodată, a cerut Primăriei Bistrița să-i dea terenul de lângă hotel, un loc de joacă părăsit, pentru a-l putea folosi ca ”părculeț pentru pacienți”.

Domnul primar Ioan Turc și Consiliul Local au fost receptivi la proiectul nostru, pentru că noi nu puteam recepționa hotelul Krone fără să avem angajamentul Primăriei că ne pun la dispoziție un teren care este în vecinătatea Hotelului Krone, pe care noi ne-am angajat să-l amenajăm și el să fie cu destinație publică atât pentru bolnavii care ies să stea pe o bancă, să ia o gură de aer, cât și pentru cetățenii care au treabă în zonă” a explicat Radu Moldovan, președintele CJ BN, în cadrul unei emisiuni Bistrițeanul LIVE.

Terenul a fost dat Consiliului Județean, în urma unei ședințe de Consiliu Local.

SINGURUL spațiu de joacă de pe Grănicerilor, râvnit de Consiliul Județean! La ce îi trebuie:

Încă din luna octombrie, în Hotelul Krone s-au mutat pacienții de la Oncologie, dat fiind faptul că secția de pe Alba Iulia e în plin proces de reabilitare.

Secția de Oncologie se mută în locul hotelului Krone

Astăzi, președintele CJ BN și-a făcut publică viziunea pe care o are pentru Hotel Krone.

Hotelul Krone de azi, va deveni cea mai modernă bază de recuperare medicală, în viitorul apropiat. Acest lucru, după achiziționarea unei părți importante din imobil și transferul administrației sale către Spitalul Județean ed Urgență Bistrița. Însă, până atunci, Hotelul Krone este „casa provizorie” a secției de Oncologie, pe perioada lucrărilor de modernizare a secțiilor externe de pe strada Alba Iulia. Împreună cu managementul SJUB, lucrăm deja la demersurile pentru deținerea întregii clădiri a Hotelului și la găsirea de soluții de finanțare pentru Baza de Recuperare Medicală, știind că niciun efort nu e prea mare, pentru sănătatea oamenilor. Continuăm investițiile în sănătate, din respect pentru oameni” a scris Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Pentru a putea întocmi un proiect și a accesa finanțe pentru realizarea proiectului, mai e nevoie ca o parte a clădirii- policlinica nouă, ce e la masardă și o parte din etajul 1 – să fie trecut din proprietatea Ministerului Sănătății în proprietatea județului.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...