7.8 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

FOTO/VIDEO – Bucurați-vă: Hristos a înviat din morți…! Mii de bistrițeni, în stradă, la slujba de Înviere

Mii de bistriţeni au ieșit astă-seară în stradă, blocând cu totul intersecțiile și marile bulevarde ale orașului. Anul trecut, din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid 19, bistrițenii urmăreau slujba de Înviere la televizor sau pe paginile de facebook ale bisericilor. În acest an, ei au avut voie să participe fizic la cea mai importantă slujbă de Paști. 

Bistrițenii care au participat cu miile, în această noapte, la slujba de Înviere, ascultând iar tulburătoarele cuvinte „Hristos a Înviat!”

Miile de credincioși au retrăit în această noapte miracolul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, în fața Bisericii de la Apollo, ascultând emoționantul îndemn al preoților: Veniți de luați lumină!

Hristos a înviat din morți.

Să ne curățim simțirile și să-L vedem pe Hristos strălucind cu neapropiata lumină a învierii.

Și, cântându-i cântece de biruință, luminat să-L auzim spunând: Bucurați-vă! Hristos a înviat din morți.

Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure.

Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută.

Căci a înviat Hristos, Bucuria cea veșnică…!, se cântă în slujba specială care se oficiază în noaptea de Înviere…

„Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri și pe noi pe pământ ne învrednicește cu inima curată să Te slăvim…”, mai cântă preoții la slujba specială de Înviere.

Și la Biserica „Sfânta Ana” de la Big s-au adunat mii de bistrițeni: 

Cu puțin înainte de miezul nopții, preoții și-au aprins de la candela de deasupra Sfintei Mese, o lumânare mare și frumos împodobită. Au ieşit cu ea prin sfintele uși, au înălțat făclia cu ambele mâini, rostind de trei ori, cu voce puternică: Veniți de luați Lumină!

S-a citit apoi Evanghelia după Matei care descrie scena Învierii și felul în care a fost descoperit mormântul gol. Îngerul a fost cel care a dat marea veste: „Duceți-vă degrabă și spuneți ucenicilor Săi că S-a sculat din morți și iată va merge mai înainte de voi în Galileea; acolo îl veți vedea….

Bisericile din Bistriţa s-au luminat treptat, de jur împrejur. Cei care au participat la slujba de Înviere în aer liber, au urmat acelaşi ritual mereu emoţionant. Și-au oferit lumină unul celuilalt.

Acolo unde spațiul a permis – conform unui ritual străvechi – credincioșii cu preoții în frunte au înconjurat și biserica de trei ori, intonând „Hristos a înviat din morți / cu moartea pe moarte călcând / Și celor din morminte / viață dăruindu-le…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...