0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

I-a îmbrățișat și i-a furat! „Iubărețul”, un botoșănean de 72 de ani, găsit de polițiști!

Un bărbat de 72 de ani din Botoșani îmbrățișa persoane, pe stradă. Doar că, în urma îmbrățișării le sustrăgea oamenilor portmoneele. Mai mulți bistrițeni i-au căzut victime.

Una din metodele de noutate folosite de hoții de buzunare este cunoscută drept „metoda îmbrățișării”.

Mai exact, hoțul abordează victima ca și cum ar fi vechi cunoștințe, inițiază o conversație, timp în care o îmbrățișează îndelung și în același timp îi sustrage din buzunare banii sau alte bunuri.

Trei persoane din județul nostru, victimele unui botoșănean

Polițiștii au reușit să identifice un hoț care folosea această metodă. Surprinzător este că infractorul are o venerabilă vârstă.

În urma activităților de cercetare penală întreprinse de polițiști, a fost identificată și ulterior depistată persoana bănuită de comiterea faptelor, în persoana unui bărbat de 72 de ani, din Botoșani, fiind totodată recuperat integral prejudiciul și restituit celor trei persoane vătămate”, transmit reprezentanții IPJ BN.

Cele trei victime au fost „îmbrățișate” în 16 martie și în 17 martie 2022.

În 16 martie a.c., polițiștii Poliției orașului Beclean au fost sesizați de către un bărbat de 76 de ani, din Chiuza. Acesta le-a adus la cunoștință faptul că este victima unei infracțiuni de furt. Din primele verificări polițiștii au constatat că o persoană necunoscută, prin metoda îmbrățișării i-a sustras bărbatului portmoneul. În acesta se afla suma de 400 de lei, un card bancar și actul de identitate.

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, au fost sesizați despre comiterea unor fapte similare pe raza orașului. Victime au fost două femei de 78 și 26 de ani, din Runcu Salvei. Prejudiciul cauzat în urma furtului a constat în suma de 350 de lei, cupoane de pensie și un telefon în valoare de 1400 de lei”, explică IPJ BN.

SFATURILE polițiștilor:

 • Fiți în permanență atenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, mai cu seamă atunci când vă aflați în aglomerație.
 • Pentru a evita să deveniți ținte ale unor astfel de infractori, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:
  • Evitați să ţineţi portofelul/telefonul mobil/banii în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.
  • Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.
  • Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.
  • Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.
  • Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunoștință și insistă să vă îmbrățișeze!
 • Dacă totuși ați devenit victima unui hoț din buzunare sau ați fost martor la o astfel de faptă, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestuia:
  • înălţime
  • trăsături ale feţei
  • semne particulare
  • vestimentaţie
  • particularităţi în vorbire sau comportament
  • sunați la 112!

 

Sursă Foto – reassura.com

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: