1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

ÎN SFÂRȘIT! Se alocă bani pentru un castel aproape prăbușit!

Consiliul Județean a prins în bugetul anului 2020 bani pentru un castel aproape prăbușit! Totuși, fondurile ajung doar pentru „punerea în siguranță”. Asta până când probabil se vor găsi fonduri europene pentru reabilitarea integrală.

Castelul Teleki de la Comlod se dărâmă, văzând cu ochii. 70% din acoperișul baroc este prăbușit, iar ce a mai rămas riscă să se prăbușească peste ce a mai rămas din bolți.

În cursul lunii iunie 2019, monumentul a fost inclus de Institutul Național al Patrimoniului în Programul Național de Restaurare. Totuși, șanse de începere efectivă a lucrărilor nu s-ar întrevedea decât în 2021.

Cu acoperișul prăbușit în proporție de 70%, castelul de la Comlod mai are de așteptat până la reabilitare

Deoarece riscul de prăbușire a acestuia e mare, Consiliul Județean a prins în bugetul pe 2020 și bani pentru „punerea în siguranță a Castelului Teleki de la Comlod”. E vorba de 414.000 lei alocați din bugetul local al județului.

Tot din bugetul local s-au prevăzut 80.000 de lei pentru amenajarea de zone adiacente la castelul din localitatea Posmuș.Tot pentru acesta, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, s-au alocat 10.528.000 lei pentru reabilitare și restaurare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...