16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

În toamnă va putea fi parcursă prima bucată din Via Transilvanica, cel mai lung și spectaculos traseu de drumeție din țară

Prima bucată din Via Transilvanica, cel mai lung și spectaculos traseu de drumeție din țară, amenajat de Tășuleasa Social împreună cu autoritățile locale, va fi gata la începutul toamnei. Este vorba tocmai de bucata care traversează județul nostru.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, prefectul Ovidiu Frenț a făcut cunoscut faptul că în toamna acestui an va fi gata prima bucată din Via Transilvanica, un traseu pentru drumeții și plimbări pe două roți, amenajat de Asociația Tășuleasa Social, împreună cu autoritățile locale și județene.

Este vorba despre porțiunea din traseu care traversează județul nostru și care a și fost prima parcursă de cei patru temerari, despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI. Prefectul a asigurat că ocoalele silvice, autoritățile locale și cele județene vor coopera și îi vor ajuta pe voluntarii asociației să marcheze corespunzător traseul.

Via Transilvanica se întinde pe 950 de kilometri, pornește de la Drobeta Turnu Severin și ajunge la Putna. În total, traseul străbate 10 județe, printre care și Bistrița-Năsăud. Acesta poate fi parcurs în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, în funcție de determinarea și pregătirea drumețului.

Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre locurile de cazare și unde se poate lua masa în apropiere, informații istorice și culturale despre diferite zone geografice.

Foto: Tășuleasa Social 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!