-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

În toamnă va putea fi parcursă prima bucată din Via Transilvanica, cel mai lung și spectaculos traseu de drumeție din țară

Prima bucată din Via Transilvanica, cel mai lung și spectaculos traseu de drumeție din țară, amenajat de Tășuleasa Social împreună cu autoritățile locale, va fi gata la începutul toamnei. Este vorba tocmai de bucata care traversează județul nostru.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi, prefectul Ovidiu Frenț a făcut cunoscut faptul că în toamna acestui an va fi gata prima bucată din Via Transilvanica, un traseu pentru drumeții și plimbări pe două roți, amenajat de Asociația Tășuleasa Social, împreună cu autoritățile locale și județene.

Este vorba despre porțiunea din traseu care traversează județul nostru și care a și fost prima parcursă de cei patru temerari, despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI. Prefectul a asigurat că ocoalele silvice, autoritățile locale și cele județene vor coopera și îi vor ajuta pe voluntarii asociației să marcheze corespunzător traseul.

Via Transilvanica se întinde pe 950 de kilometri, pornește de la Drobeta Turnu Severin și ajunge la Putna. În total, traseul străbate 10 județe, printre care și Bistrița-Năsăud. Acesta poate fi parcurs în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, în funcție de determinarea și pregătirea drumețului.

Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre locurile de cazare și unde se poate lua masa în apropiere, informații istorice și culturale despre diferite zone geografice.

Foto: Tășuleasa Social 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: