În vremuri tulburi, Crama Veche a lui Găvan rezistă! Care sunt principiile care-l ghidează pe omul de afaceri:

1
1958

În vremuri tulburi, cu restricții de toate felurile și pretenții tot mai crescute ale clienților, pare aproape imposibil să menții pe linia de plutire un restaurant. Printre cei care au reușit asta se numără și Ducu Găvan, care administrează restaurantul din parc, Crama Veche. Care sunt secretele sale:

În ultimii ani, ieșirea la restaurant nu mai reprezintă doar o relaxare. Este o sursă de noi experiențe culinare, senzoriale și vizuale. Aportul major îl are pachetul complet de mâncare bună, servită calitativ, într-o atmosferă plăcută și un decor reprezentativ.

Ducu Găvan, cu o mână de fier, dirijează activitatea restaurantului său Crama Veche din Parcul Mare al Bistriței. Și-a impus rigurozitatea și exigența printre angajații săi, reușind să-și transforme restaurantul într-un business longeviv. Invitat în platoul emisiunii Bistrițeanul LIVE, Ducu Găvan ne-a dezvăluit o serie din principiile lui de business.

Curățenia, pe primul loc!

„Sunt foarte exigent în privința curățeniei. Peste tot, dar mai ales în bucătărie, este obligatoriu să fie curățenie. Le spun mereu angajaților mei cum trebuie să procedeze, pentru că sunt un om căruia îi place ordinea și respectul. Sunt un om care mă aprind repede, e adevărat, dar mă și sting la fel de repede.

Asta se întâmplă tocmai pentru că țin foarte mult la ordine. Țin la program, dacă la 23.30 e închiderea de program, atunci închid, iar la ora 23 se ia ultima comandă. Vara am aproximativ 40 de angajați, iar spațiul e mare, e firesc. Toamna și iarna e altă poveste. Am doar 24 de angajați, în șomaj tehnic. Îmi place ca lucrurile să fie aliniate. Dacă am zis că fac restaurant rustic, vreau să arate cu adevărat rustic. Nu cu frigidere expuse sau alte lucruri care să nu fie în tandem cu locația.”

La restaurantul său, Ducu Găvan spune că nu se dau mese din partea casei. Business-ul își urmează cursul firesc și nu irosește bani fără motiv.

„La mine, business-ul e business. Nu dau mese din partea casei. Și când au fost liberalii la masă, sau oamenii lui Iohannis, sau oricine mi-a trecut pragul, a plătit pentru consumație. Unde aș fi ajuns dacă aș fi tot dat mese de la mine? Da, am posibilitatea să fac un discount dacă e vorba de o masă mare cu consumație pe măsură, dar atât. Nu sunt un om rău, dar îmi place ca lucrurile să fie făcute bine. Mereu le spun oamenilor mei, să se gândească la clienți ca și cum ar fi ei la masă.”, a mai adăugat Ducu Găvan în încheiere.

1 COMENTARIU

  1. Aoleuuuuu, crâșma e inchisa!!!!!
    Când e deschisa timpul De așteptare e enorm!!! Zici ca atunci taie porcul (strategie sa bei!!! Dar si băuturile vin fffff greu)
    Despre ce vorbim??? Masoni fitzosi care plătesc sau nu pentru ca să facă misto givan de ei!!!
    Preturi mari, servicii execrabile, curățenie… Poate, chirie aproape 0… De aia merge bine, nu ca a investit el 500 mii eiluro!!! Parca el a construit casa de cultura!!?!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.