16.4 C
Bistrița
joi, septembrie 18, 2025

INEDIT: Mezeluri cu gustul copilăriei, reinventate într-un mic sat din județ, cu animalele sătenilor

La câțiva kilometri de Bistrița se fac pregătiri intense pentru a reinventa un gust de mult apus. E vorba de mezeluri, cu gustul din copilărie, din carne multă și fără chimicale. Se vor folosi animalele sătenilor din zonă. Iar preparatele vor ajunge chiar și la români de peste graniță.

S-a hotărât să rămână la Bistrița și să se implice în comunitatea locală. Chef Dănuț Lihat are mai multe proiecte în plan. Puteți reciti despre ele aici:

INEDIT: Un bucătar din Bistrița a gătit carne de crocodil, zebră și un pui Lamborghini!

Mai mult, acesta dorește să deschidă o fabrică de mezeluri. Dar nu orice fel de mezeluri.

Vreau să prepar mezeluri cu gustul din copilărie! Gustul ăla autentic. Cu gustul tradițional. Am accesat un start-up, iar locația va fi în Ruștior” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Dănuț Lihat.

Materia primă vor fi…animalele sătenilor.

Acolo în zonă sunt oameni care au multe animale. Și atunci voi cumpăra de la ei. Astfel, voi face mezeluri, cârnaț și alte preparate din carne de porc, oaie, vacă. Bineînțeles, vreau să prepar și sortimente din vânat: mistreț, căprioară, urs, tot ce pot cumpăra” a mai spus chef-ul.

Demersurile pentru pregătirea fabricii sunt în toi. Așa că Dănuț Lihat speră ca în primăvară să o poată deschidă. Fiind un împătimit al provocărilor, și startul în această afacere îl va face într-un mod atipic celor ce pornesc o afacere.

Vreau să deschid fabrica la Ruștior. Mă gândesc să fac și un magazin de prezentare la Bistrița. Dar deja am vorbit cu mai multe firme care au depozite în țară, ca să le vând și lor. Totodată, am vorbit și cu cei ce au magazine românești în străinătate. Le-am propus o colaborare și au fost de acord. Astfel lansarea mezelurilor pe piață nu se va face numai în județ ci și în plan național și internațional” a explicat Chef Dănuț Lihat.

Nu are emoții, știind că preparatele sale sunt apreciate. A mai făcut mezeluri sau diferite preparate din carne pe care le-a testat în restaurantele unde a lucrat, iar feedback-urile au fost pozitive.

Conform chef-ului, prepararea mezelurilor tradiționale, cu gustul de altă dată, nu e ceva greu. Doar că nu ”rezistă” atât de mult ca și celelalte.

Să prepari mezeluri tradiționale e cel mai ușor. E cel mai simplu. Voi folosi sare, piper și ierburi aromate. Nu nitriți, nu alte chimicale. Într-adevăr, termenul de valabilitate pentru aceste preparate e de doar două- trei săptămâni. Dar gustul nu se compară” a spus chef Dănuț Lihat.

Fabrica de la Ruștior va avea doar 5 angajați, dar va ajuta întreaga comunitate.

FOTO: Ilustrativ – Pinterest

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Compania INST – NISTOR SRL Bistrița face angajări: Se caută și colaboratori pentru construcții civile și instalații

Compania INST – NISTOR SRL Bistrița caută pentru angajare ingineri și elecricieni, dar și colaboratori serioși în construcții și instalații. Ce posturi vacanțe sunt disponibile:

October Nostalgia Experience – un weekend numai pentru adulți cu nostalgia vremurilor bune, la Panoramic Colibița

Deja v-ați învățat ca cei de la Panoramic Colibița să vină cu tot felul de idei...

Crama Veche caută Ajutor Bucătar și Pizzer. NOI locuri de muncă în Bistrița și Năsăud

Crama Veche caută ajutor bucătar și pizzer, iar Îndemânarea Construct angajează sudor MIG/MAG & Electric, Lăcătuș mecanic, vopsitor și muncitor necalificat. NOI locuri de muncă în Bistrița la Grand Hotel COROANA, dar și în Năsăud, la STEWO Plast. Oferta completă, mai jos: