27.3 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Inspectorii Gărzii de Mediu amenință cu greva! Vor salarii mai mari

Inspectorii Gărzii de Mediu vor salarii mai mari și amenință cu greva, transmițând un ultim mesaj autorităților. Comisarii de mediu au cel mai mic salariu dintre bugetari, cu mult sub salariul mediu pe economie.

Comisarii Gărzii de Mediu vor să se revolte împotriva nedreptății pe care o reclamă: salariul unui comisar de mediu este de aproximativ 2660 de lei, cu mult sub salariul mediu pe economie și trag un semnal de alarmă asupra faptului că este cea mai mică leafă dintre bugetari.

„Nu vrem privilegii! Vrem condiții decente de muncă, vrem salarizare corectă, echitabilă pentru toți colegii din țară care, zi de zi, își fac datoria în condiții extrem de dificile”, tranmite Biroul Executiv al SNGM.

Garda Națională de Mediu – instituția cu cele mai mici salarii de bugetar

Garda Națională de Mediu susține că nu mai acceptă să fie instituția cu cei mai prost plătiți funcționari publici din România. Comisarii de mediu primesc un salariu de 2660 lei pe lună, cu mult sub salariul mediu pe economie.

„În pofida acestor condiții ostile bunului mers al activității noastre, în perioada ianuarie-noiembrie 2021 am realizat un număr de 33.008 controale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 100.063.211 lei. De asemenea, în aceeași perioadă am emis 352 de dispoziții de sistare a activității, 60 de propuneri de suspendare a autorizațiilor de mediu, am  făcut 121 sesizări penale și am confiscat un număr de 124 mijloace auto”, mai transmit cei de la GNM.

Garda Națională de Mediu are un efectiv de 450 de comisari la nivelul întregii țări, adică un  comisar de mediu la circa 40.000 de locuitori.

Inspectorii spun că acesta este ultimul semnal transmis înaintea declanșării grevei generale a angajaților Gărzii Naționale de Mediu.

„Vom acționa pe toate căile legale pentru a apăra drepturile și interesele legitime ale angajaților instituției, convergente cu interesele și dreptul românilor la un mediu sănătos”, încheie GNM.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Va rog sa publicati lista cu firmele care produc materiale publicitare, tipografie, imprimerie cu controalele tematice asupra activitatii lor privind poluarea cu substante specifice. PS Aceste firme polueaza mai mult decat 200 de centrale de apartament. Dupa aceea va dau voie sa aveti salarii mai mari, pana atunci ciocu mic!

  2. Prima data sa arate ca merita si dupaia sa ceara bani.
    De nenumarate ori au dovedit ca sunt doar un instrument de pus presiune politica pe indivizi care nu pleaca capul in fata varfurilor din partid.
    In rest existenta lor pare inutila, vaile sunt pline de gunoaie, sate comune intregi au trase canalizarile direct in lac, gunoapele se depoziteaza fara greata absolut oriunde iar dupa ce li se incheie programul de munca pe la 4, in tot judetul e liber la arderi de deseuri. Pesemne este pacat capital sa se faca ore suplimentare in aceasta institutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...