12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Instituțiile publice nu mai au voie să solicite, de mâine, persoanelor fizice și firmelor copii după documente

Începând de mâine, instituțiile publice nu mai au voie să solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente emise de către alte instituții. Legea a fost promulgată încă din noiembrie 2021, însă intră în vigoare abia de mâine.

Actul normativ a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis în 9 noiembrie. Practic, instituțiile publice au avut la dispoziție o lună și jumătate să se pregătească pentru a pune în aplicare această prevedere. Rămâne de văzut câte sunt pregătite pentru asta…

Potrivit actului normativ, instituțiile publice nu mai au voie să ceară persoanelor publice și juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entități ale statului.

Acest proiect de lege nu elimină total „dosarul cu șine”. Pentru ca dosarul cu șine să fie eliminat total e nevoie de un sistem informatic care să lege toate instituțiile statului între ele. Asta pentru ca schimbul digital de documente să fie posibil.

Sistemul nu este atât de ușor de realizat, motiv pentru care mai avem de așteptat pentru ca dosarul cu șine să dispară în totalitate.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Bugetarul nu renunta sa se prefaca ca lucreaza, in 2015 a fost eliminata stampila, stampila care si astazi se foloseste. Te duci la primarie sa imi aduci stampila pe cerere, asa iti spune bugetarul, adica sa aiba si el si sa ii dea si la cel de la primarie de lucru. Pana nu se foloseste sistemul informatizat, pana nu se foloseste internetul, cetateanul are de purtat hartii si stampile intre institutiile statului, institutii sufocate de birocratie romaneasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...