-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Instituțiile publice nu mai au voie să solicite, de mâine, persoanelor fizice și firmelor copii după documente

Începând de mâine, instituțiile publice nu mai au voie să solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente emise de către alte instituții. Legea a fost promulgată încă din noiembrie 2021, însă intră în vigoare abia de mâine.

Actul normativ a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis în 9 noiembrie. Practic, instituțiile publice au avut la dispoziție o lună și jumătate să se pregătească pentru a pune în aplicare această prevedere. Rămâne de văzut câte sunt pregătite pentru asta…

Potrivit actului normativ, instituțiile publice nu mai au voie să ceară persoanelor publice și juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entități ale statului.

Acest proiect de lege nu elimină total „dosarul cu șine”. Pentru ca dosarul cu șine să fie eliminat total e nevoie de un sistem informatic care să lege toate instituțiile statului între ele. Asta pentru ca schimbul digital de documente să fie posibil.

Sistemul nu este atât de ușor de realizat, motiv pentru care mai avem de așteptat pentru ca dosarul cu șine să dispară în totalitate.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Bugetarul nu renunta sa se prefaca ca lucreaza, in 2015 a fost eliminata stampila, stampila care si astazi se foloseste. Te duci la primarie sa imi aduci stampila pe cerere, asa iti spune bugetarul, adica sa aiba si el si sa ii dea si la cel de la primarie de lucru. Pana nu se foloseste sistemul informatizat, pana nu se foloseste internetul, cetateanul are de purtat hartii si stampile intre institutiile statului, institutii sufocate de birocratie romaneasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...