21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

INTERZIS oficial în școlile din Bistrița și din întreaga țară!

În curând, în școlile din Bistrița și din întreaga țară va fi oficial interzis un anumit tip de comportament. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care are în vedere toate unitățile de învățământ, dar şi toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care interzice comportamentele de violenţă psihologică (bullying) în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale – informează Mediafax.

Conform acestui proiect de lege care modifică Legea Educației Naționale, va fi interzis în școli orice comportament care implică violență psihologică asupra elevilor, urmând ca personalul didactic să aibă parte de o serie de sesiuni de informare și cursuri de perfecţionare asupra problemelor legate de violenţa psihologică.

Se urmărește astfel ca profesorii să dobândească, la rândul lor, competenţe în identificarea actelor de violență şi capacităţi de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.

În proiectul de lege, bullying-ul este definit drept „acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, în mod constant şi repetat, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile persoanei, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”, explică Mediafax.

Foto @ TheWoman.Ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...