-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Îți depui dosarul pentru șomaj tehnic și nu vezi codul CAEN aferent? AFLĂ procedura:

Dosarele pentru acordarea șomajului tehnic se mai pot depune online azi și mâine. Unii s-au plâns că nu au putut face demersurile necesare deoarece codul CAEN al domeniului lor de activitate NU apare în listă. CARE e procedura în acest caz:

Bistrița a fost în carantină timp de două săptămâni. Astfel, mulți au fost nevoiți să-și suspende activitatea. Conform legii, cei afectați de măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, beneficiază de șomaj tehnic.

Pentru perioada în care Bistrița a fost ”închisă”, dosarele pentru acordarea acestui ajutor se pot depune online până în data de 10 decembrie inclusiv.

Unii au avut probleme în a-și depune dosarele.

Nu au actualizat procedura pentru depunerea dosarului de ajutor pentru șomajul tehnic. E tot aia din 31.05.2020! Și în aia nu apare la activități sau domenii restricționate „industria Beauty” sau codul CAEN aferent, ca să-l poți bifa și să-ți poți primi banii pe PFA, I.I. etc. Și la radio și în presă au spus că pot fi depuse online de la începutul lui Decembrie până în 10 Decembrie. Și încă la ora asta (n.r -8 decembrie- ora 22.00) nimeni nu a putut să-și depună dosarul online, cum au făcut în primăvară. Contabilii au întrebat, noi am întrebat la AJPIS. Au zis în fiecare zi că urmează să se actualizeze OUG 30. Mâine mai e o zi până în 10, termenul limită!” ne-a scris o bistrițeancă revoltată.

Reprezentanții AJOFM BN au explicat care e procedura în această situație- când NU apare codul CAEN.

Platforma pe care se depun dosarele pentru plata șomajului e la București. Noi nu avem acces ÎN platformă, ci doar să descărcăm dosarele aferente județului nostru. DAR, cei care își depun dosarele online și NU găsesc codul CAEN aferent domeniului lor de activitate, vor completa, PE ULTIMA PAGINĂ, punctul 3. AColo scrie ALTE ACTIVITĂȚI. Ei bifează acea căsuță și completează denumirea domeniului lor de activitate” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, directoarea AFOFM BN, Otilia Râpan.

Deoarece sunt nenumărate întrebări privind depunerea dosarelor, AJOFM BN a pus la dispoziție și un număr de telefon, la care cei ce nu se descurcă, pot apela- 0744 776 250 Găluț Marin.

E foarte greu cu depunerea documentelor online. Sunt multe de încărcat pe platformă, sunt multe locuri unde cei ce depun dosarele greșesc. DAR, noi i-am sunat pe unii și de 20 de ori, ca să reparăm greșelile din dosare. De aceea, cei ce au întrebări, pot suna la numărul acesta. Noi ne-am ocupat și nu am avut cazuri în care să nu plătim șomajul tehnic. Poate doar vreo douîă dosare. Dar în rest am tot sunat și am corectat și am făcut să fie bine. De aceea, cei ce au întrebări, pot suna la numărul acesta de telefon, colegul e acolo, în fața calculatorului, și le poate explica exact ce trebuie să completeze” a concluzionat otilia Râpan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...