5.4 C
Bistrița
joi, decembrie 8, 2022

După 6 ani de demersuri, Primăria Sîngeorz-Băi a reușit să ia în administrare unul dintre cele 7 izvoare

De curând, Primăria Sîngeorz-Băi a reușit să ia în administrare unul din cele 7 izvoare existente în orașul-stațiune. Asta dupa 6 ani de demersuri și documentații. Celelalte 6 izvoare sunt concesionate de cei de la Hebe.

Primăria Sîngeorz-Băi a obținut dreptul de exploatare pentru Izvorul nr. 6 de curând, asta după ce demersurile s-au întins pe 6 ani. Acesta este singurul izvor care este administrat de Primăria Sîngeorz-Băi, restul fiind concesionate pe 20 de ani de cei de la Hebe.

În această perioadă s-au efectuat testări frecvente calitative și cantitative, care au dovedit proprietățile terapeutice valoroase pe care apa acestui izvor le are.

 „Vor urma proiecte care să valorifice aceste resurse minerale de care dispune stațiunea noastră, scopul principal fiind acela de a promova și exploata rezervele minerale din zăcământul de apă terapeutică din orașul Sângeorz-Băi – IZVORUL 6”, precizează primarul Cătălin Bota.

Printre documentațiile și avizele necesare obținerii acestei licențe s-au numărat studiu de fezabilitate, plan de dezvoltare, proiect tehnic, studiu de impact asupra mediului, studiu hidrogeologic.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...