27.3 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Joaca de-a Houdini la primărie! Disperat să facă super-autogara, Crețu aduce un consilier la ședință printr-un click

Primarul Ovidiu Crețu pare să fie mai hotărât ca oricând să materializeze centrul intermodal de transport – unul dintre cele mai grandioase proiecte pregătite pentru municipiul Bistrița. În acest sens, acesta trece fluierând pe lângă reguli și este dispus chiar să aducă un consilier în sală „prin mijloace informatice”, să se asigure că proiectul este votat.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din data de 2 august se află, pentru a treia oară, proiectul care prevede exproprierea pentru terenul deținut de CFR pe care Primăria Bistrița vrea să îl folosească pentru realizarea centrului intermodal de transport, practic o super-autogară, care va prelua tot traficul rutier și feroviar și-l va mai organiza nițel.

În cadrul unei emisiuni televizate la postul local As TV, primarul Ovidiu Crețu a precizat că valoarea lucrărilor ajung la 35 de milioane de lei și că studiul de fezabilitate a fost deja aprobat de consilierii locali, urmând doar o expropriere pentru terenul unde vor fi amplasați stâlpii și o parcare pentru autoturisme.

Consilierii locali au votat deja de două ori împotriva acestui proiect, iar regulile spun că edilul ar trebui să aștepte jumătate de an pentru a-l pune a treia oară pe ordinea de zi. Primarul Ovidiu Crețu nu pare să țină cont de asta, alegând să pună pe ordinea de zi, din nou, proiectul la început de august.

Mai mult, pentru a se asigura că proiectul trece, primarul Ovidiu Crețu este dispus să aducă  în sală un consilier plecat în străinătate „prin mijloace informatice”, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum la ședințele de Consiliu Local.

„Suntem în faza în care, în data de 2 (n.r. 2 august), într-o ședință extraordinară, vom încerca din nou să trecem proiectul, eu sper, cu mai mult noroc. Eu sper să se gândească cei care votează împotrivă că este un proiect important, așteptat de cetățeni. Unul dintre consilieri este plecat în străinătate, s-ar putea să vină sau să-l aducem totuși în sală prin sisteme informatice. Cumva vom încerca să trecem acest proiect, unul extrem de important”, a explicat, în cadrul emisiunii TV, primarul Ovidiu Crețu.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...