-11.3 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 26, 2022

Județul nostru, printre cele mai „tinere” din țară. Cum ne ajută acest detaliu

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cei mai mulți tineri sub 35 de ani. Tinerii sub 35 de ani reprezintă mai bine de 43% din totalul populației din județul nostru. Importanța economică a acestui detaliu este crucială, spun specialiștii.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, Bistrița-Năsăud se numără în topul județelor cu cea mai tânără populație. Astfel, județele cu ponderea cea mai mare a tinerilor din totalul populației sunt Suceava și Iași  (45,3%), fiind urmate de Vaslui (44,9%), Ilfov (43,5% ) și Bistrița-Năsăud (43,3%).

Bistrița-Năsăud stă excelent și când vine vorba despre ponderea pensionarilor. Doar 20,3% din totalul populației sunt pensionari.

Deși par doar niște detalii statistice, aceste date pot ajuta foarte mult din punct de vedere economic județele în cauză. Asta pentru că investitorii iau tot mai mult în calcul  disponibilitatea forței de muncă și mai puțin costul acesteia.

„Atunci când vor lua decizia legată de formarea de noi locuri de muncă, companiile, în proporție covârșitoare vor pune pe primul lor disponibilitatea locală a talentelor, 74% dintre acestea spunând că acesta este principalul factor după care își orientează investițiile. Spre comparație, 64% dintre companii spun că pentru ele principala grijă este costul forței de muncă”, se arată în studiul Viitorul Muncii, lansat de Forumul Economic Mondial și citat de Ziarul Financiar.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...