27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

La Bistrița, filmul se vede la cinema! Numărul spectatorilor a crescut spectaculos

Bistrița se numără printre orașele unde numărul de spectatori din cinema a crescut spectaculos. Potrivit unei analize realizate de Cushman & Wakefield Echinox, numărul spectatorilor din cinematograful din Bistrița a crescut cu 229% de la un an la altul.

Românii încep să guste experiența oferită de un film văzut la cinematograf. Numărul românilor care au mers în 2017 la cinema a crescut cu 6,4% comparativ cu anul 2016. Conform agenției Cushman & Wakefield Echinox, citată de Mediafax, printre orașele cu cea mai spectaculoasă creștere a consumatorilor de film la cinema se numără Bistrița.

Astfel, în 2017, la Bistrița s-au înregistrat cu 229% mai mulți spectatori ca în 2016. Creșteri de peste 200% s-au mai înregistrat doar la Târgoviște și Piatra Neamț.

De asemenea, când vine vorba despre cea mai mare aglomerație în cinematografe, în top este Iași cu 1,53 spectatori/loc/zi, iar mai apoi Bistrița cu 1,44 spectatori/loc/zi.

Orașele din România în care se înregistrează cel mai mare aflux de public în cinema sunt – București (4,9 milioane de vizite la cinema în 2017), Cluj-Napoca (918.000 de vizite), Constanța (824.000 de vizite) și Timișoara (802.000).

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...