14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

10 clase noi, atelier mecanic, și dotări de ultimă generație la Liceul Tehnologic din Lechința

Sălile, mobilierul și dotările învechite sunt un trecut depășit pentru Liceul Tehnologic din Lechința. Liceul a fost reabilitat și dotat cu aparatură de ultimă generație prin PNDL 2.

Clădirea modernizată a fost inaugurată joi, în prezența primarului din Lechința, Romeo Florian, dar și deputatului Bogdan Ivan Gruia, lui Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și șeful ISJ, Cristian Nicula.

Investiția de la Liceul Tehnologic din Lechința se ridică la 1.2 milioane de euro și au fost cuprinse în proiect un corp nou de clădire, atelier mecanic, table interactive, laborator de informatică cu 24 de laptopuri, truse, mașinării și alte scule pentru practică profesională.

Au fost adăugate, pe lângă clasele existente, alte 10 clase în corpul nou de clădire, iar fiecare clasă are mobilier nou și videoproiector.

“Acum, în 2022, infrastructura școlară este aproape finalizată în toată comuna. Ne dorim să mai construim un cabinet medical școlar. În total avem investiți peste 3 milioane de euro în infrastructura școlară din comuna Lechința. Eu cred că suntem pe drumul cel bun, însă cred că nu este suficient ca noi primarii să construim. Părinții trebuie și ei să vină alături de dascăli și să îi susțină în procesul educațional, în așa fel încât procesul final să fie o educație bună dată copiilor. Eu voi face în continuare toate eforturile și sper ca și părinții să înțeleagă că este nevoie și de implicarea lor”, a transmis primarul Romeo Florian.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!