-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Mai LIBERI de sărbători! Lista măsurilor de relaxare propuse de CNSU:

Cum vor arăta sărbătorile de iarnă din acest an ? Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a anunțat măsurile de relaxare la care putem să ne așteptăm în următoarea perioadă:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat aseară la ce măsuri de relaxare putem să ne așteptăm în următoarea perioadă. Astfel, se propune:

-interdicția de circulație în cursul nopții

-eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise, excepție făcând zonele glomerate. În spațiile închise, masca se poartă indiferent de situație.

-magazinele pot să rămână deschise până la 22:00.

-Accesul la mall-uri și marile magazine se va putea face cu certificat verde și test negativ. În magazinele mai mici de 200 de metri pătrați nu va mai fi solicitat certificatul verde, însă va exista un număr maxim de clienți prezenți concomitent.

-Activitățile limitate la o participare de 30% vor fi permise până la 50% pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate.

-În 24 spre 25 decembrie și de Revelion nu vor fi restricții privind ora la care funcționează restaurantele. În interior, limita de participare va fi de 50% și se va intra doar cu certificat verde. Masca nu va fi obligatorie.

-Petrecerile pri vate sunt în continuare interzise.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: