26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Mai mulți bistrițeni acuză Primăria Bistrița de ILEGALITĂȚI, după ce a dat undă verde PUZ-ului de pe Grănicerilor

Mai mulți bistrițeni cer Consiliului Local al Primăriei Bistrița să anuleze hotărârea prin care au dat undă verde PUZ-ului de pe strada Grănicerilor. Acolo, un investitor vrea să ridice un bloc cu 6 etaje. Bistrițenii care locuiesc susțin că municipalitatea ar fi comus mai multe ilegalități. Ba mai mult, îl acuză pe edilul Ioan Turc de șantaj, după ce i-a cerut investitorului spațiu pentru o creșă sau grădiniță.

17 bistrițeni care locuiesc pe strada Grănicerilor cer municipalității să anuleze o hotărâre de luna trecută. Atunci, consilierii locali au aprobat un PUZ, care permite unui dezvoltator să construiască un bloc cu 6 etaje pe stradă. Cererea acestora va fi discutată într-o ședință extraordinară programată pentru mâine.

Aceștia reclamă faptul că consilierii locali nu au fost pe deplin informați. Documentația acestui proiect a fost urcată pe site-ul instituției cu doar două ore înainte de ședință, în condițiile în care are zeci de pagini.

Mai mult, trag un semnal de alarmă cu privire la schimbările care au survenit în doar 15 minute. Astfel, dacă proiectul a primit aviz nefavorabil în ședința de comisii, 15 mai târziu, în ședința de CL a fost votat: „Ceea ce ne face să credem că în cele 15 minute s-au făcut presiuni pentru ca acest proiect să treacă”, susțin cei 17.

Existența unor presiuni făcute asupra consilierilor a fost făcută publică și de consilierul Nicolae Pavelean. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Varianta votată de consilierii locali nu ar fi fost expusă în holul instituției, cum a afirmat primarul Ioan Turc. Nici consultarea publică nu a fost făcută pe varianta de proiect votată de consilieri.

 „Vecinii direcți nu au fost înștiințați în legătură cu noul proiect. Nu s-a pus niciun panou în zonă cu varianta de proiect votată. Din acest punct de vedere s-a încălcat flagrant legislația”, mai susțin oamenii.

Creșa cerută de primarul Turc, ilegală?!

În ședința de Consiliu Local cu pricina, primarul Ioan Turc susținea că a cerut dezvoltatorului un spațiu de 300 de metri pătrați pentru creșă. Acest spațiu nu figurează nici în certificatul de urbanism și nici în avizul de oportunitate, așa cum ar trebui.

„Spațiul pentru creșă a apărut în varianta a 3-a a proiectului. Acest spațiu trebuia să figureze atât în certificatul de urbanism, cât și în avizul de oportunitate. Nu figurează în aceste două documente emise de Primăria Bistrița. Total ILEGAL. O altă afirmație a domnului Primar a fost aceea prin care a informat că s-a semnat un act notarial în legătură cu cedarea spațiului pentru grădiniță. S-a făcut un act notarial înainte de aprobarea proiectului, înainte de construire, înainte de întăbularea spațiului? Cât de legal este acest act?”, explică oamenii.

Investitorul spune că face ieșiri spre supermarket-urile Lidl și Kaufland, situate pe Calea Moldovei. Oamenii spun însă că acestea ar trebui făcute pe terenuri private și nu există un acord cu proprietarii în acest sens.

În cazul în care contestația bistrițenilor nu va fi luată în discuție în Consiliul Local, aceștia spun că se vor adresa instanței.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

10 COMENTARII

 1. Dacă Turc a cerut un spațiu pentru creșă înseamnă și o forma de mita. DNA doarme? Sau doar cei de la PSD trebuie sa facă pușcărie?

 2. O bătaie de joc…intr-o zonă de case p+6. Puz ilegal de la început! Ar trebui cercetat mai în detaliu…și consilierii pot face pușcherie nu doar secretarul care a fost de acord cu acest puz. Într-o speță similară ea si sabrina au scos oamenii în stradă…să le vedem acum! Sabrina boys..boys..

 3. Consilieri au știut?
  Mint, sa se facă public votul consilierilor.
  Sa vedeți cum au votat viceprimarii Stan și Hangan.
  Discuția cu Puz-ul s a știut deoarece s a făcut dezbateri publice de la care cele doua șefe urbanistice au fugit.
  Atât Stan cât și Hangan au votat pentru, rușine sa le fie, nu i interesează orașul deloc bine ca plătesc altii pentru aranjamentele lor.

 4. Pana la aprobarea Puz in Consiliul local ar trebuie temeinic gandit, intocmit de comisii tehnice si nemuritorul URBANISM al Bistritei.Apropo, cine a ramas din vechea „garda” responsabila in continuare de decizii dubioase?

 5. Implicați smecheri acolo.. Foarte smecheri.. Cu multe perechi de bile.. Bile și bile… Dar Golani!! Golani de dreapta… De ăștia noi.. CU ștaif..

 6. Iuluse, te contrazici singur, odată nu ești de acord cu blocuri între case, odată acuzi ca au fost scoși oameni în strada.
  Ce ai băut nene „iulus”
  Mai atent cu vorbele și fi mai coerent.

 7. Tocmai prietenele tale „stimate „Flavius au fugit de la ședința și nu au vrut sa stea de vorba cu noi.
  Nu ne a scos nimeni în strada, am ieșit ca ne am saturat de smecheri din imobiliare, de bătaia de joc a unor dezvoltatori care cred ca ei conduc orasul.
  Mai încet cu acuzațiile ca s ar putea sa dai niște explicatii, tu ești personajul ala fără studii care te dai mare specialist și dai lecții la toți?
  Vino la noi pe strada și ai curaj sa dai fata cu noi nu ascuns în spatele unei tastaturii și îți explicam noi cine ne a scos în strada.

 8. Parcă de zona de dus răspunde doamna Mihuț care n a fugit de la ședința doar cele două gratii urbanistice n au avut curaj.
  De ce?
  Știu ele.
  Dar acel neșcolit fara ștampila dar cu multi bani pe proiecte oare când îl întreabă cineva de sanatat3?
  Alooo DNA , exiști?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...