12.3 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Măierenii o susțin pe Paraschiva Borș, la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Austria

Profesoara Paraschiva Borș reprezintă România la Campionatul Mondial de Alergare Montană, organizat la Stubai, în Austria. Va alerga 11,5 km, pe un traseu celebru.

În perioada 3-5 septembrie 2021, la Stubai, în Austria se desfășoară Campionatul Mondial de Alergare Montană, pe unul dintre cele mai renumite trasee din lume.

România este reprezentată la competiție de Paraschiva Borș din Maieru.  Este profesor de educație fizică, mare iubitoare a concursurilor în aer liber.În ultimii ani, a reușit o serie de performanțe atât la evenimentele la care a participat individual, cât și cu echipa României. Este campioană balcanică și vicecampioană EMA Road to Madeira Virtual Race Series – 10 km.

O susținem și o încurajăm, din toată inima, pe d-na Paraschiva Borș, draga noastră măiereancă, care va reprezenta România la Campionatul Mondial de alergare montană, ce va avea loc în Stubai (zona Innsbruck) din Austria. (…) Vă încurajăm, vă susținem și vă dorim multă baftă!”, a transmis comunitatea din Maieru pe pagina de facebook.

Traseul pe care aleargă astăzi este unul dintre cele mai renumite din lume. Are 11,5 km, iar startul se dă la o altitudine de 984 m.

Organizatorii campionatului spun că peisajul impresionant este dominat de izbitorul Kalkkögel, cunoscut și sub numele de Dolomiții din Tirolul de Nord. Traseul conduce  prin pajiști și păduri, trece un torent până la Panoramasee. Apoi, traversează pășunile alpine și pădurea până la Kreuzjoch, unde punctul de sosire pentru toți alergătorii este chiar lângă stația de munte a telecabinei. Ultimii metri peste o pârtie de schi abruptă marchează sfârșitul luptei. Aici se descoperă minunata priveliște a munților Stubai.

Paraschiva Borș va participa și la Campionatul European din Italia, care se va desfășura în perioada 17-18 septembrie 2021.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...