20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate de Poliția Locală

Mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public vor putea fi ridicate. Legea care permite Poliţiei Locale să ia această măsură a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Atenție, șoferi, unde vă parcați mașina! S-ar putea să vă treziți fără ea!

Președintele României a promulgat legea care permite Poliției Locale să ridice mașinile parcate neregulamentar.

Prin urmare, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu mașina ridicată și amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxele suplimentare care vin odată cu ridicarea mașinii – taxa de transport și taxa de depozitare.

Potrivit noii legi, nu este permisă ridicarea unui autoturism în care se află una sau mai multe persoane. Maşina nu va fi ridicată nici în cazul în care șoferul revine la autoturism înainte de inițierea procedurii de ridicare.

Operațiunea poate fi oprită dacă șoferul plătește taxa pentru ridicarea mașinii. Acesta nu va mai trebui să plătească taxa de transport şi pe cea de depozitare.

Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. Adică, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu. Noua lege, intrată deja în vigoare, îndreaptă această omisiune.

Sursa foto @ Facebook – Ai parcat ca un bou în Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...