Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă

Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă

Prezența scăzută a tinerilor la vot de ieri i-a făcut pe unii din „generația milenialilor” sau generația „deșteptaților” să reacționeze și să catalogheze prezența la vot a tinerilor drept penibilă. Este și cazul bistrițencei Dara Cindrea, care a transmis un mesaj emoționant generației sale.

Încă din  prima parte a zilei de duminică era clar că tinerii nu prea se înghesuie la vot, deși Internetul duduie de mesaje prin care tinerii iau inițiativă, cel puțin declarativ. La final de zi, bistrițeanca Dara Cindrea, coordonator regional în EYP România (Parlamentul European al Tinerilor) a transmis un mesaj emoționant pentru generația „milenialilor” din care face și ea parte:

„Către prietenii mei din generaţia «woke»:

Stăm toată ziua pe Facebook şi pe Instagram şi dăm share la meme-uri despre Dăncilă, râdem de fiecare dată când face o greşeală gramaticală şi vorbim despre compatrioţii noştri în vârstă în mod ironic, cu superioritate.

Le spunem că sunt comunişti şi închişi la minte, că nu înţeleg ei cum funcţionează lumea în ziua de azi. Ne batem joc de bătrâni că votează pe pungi de făină, ştim că e greşit. Nu pot spune decât că iubesc asta la generaţia mea, că sunt mândră că ne fololsim vocile, că dăm share la postări despre nedreptăţi în justiţie, în şcoli, în societate.

Dar nu sunt mândră de faptul că asta e tot ce facem. Trăim într-o lume virtuală în care ne mulţumim să spunem ce naşpa e acasă şi ce bine o să fie după ce plecăm la facultăţi şmechere în Olanda şi Anglia şi Germania. Şi atât.

Iar acest lucru nu este doar insuficient, este rușinoş, înjositor şi înfricoşător. Prezenţa la vot a persoanelor cu vârsta între 18 şi 24 de ani a fost mai mult decât penibilă. Să spun că m-a şocat este puţin. Vrem să fim viitorul lumii, să le arătăm noi profesorilor care nu ne lăsau să intrăm pe poarta din faţă. Şi totuşi stăm acasă.

Aveţi impresia că să spuneţi «ok boomer» unei persoane care vă atacă şi vă spune că nu sunteţi buni de nimic colectiv, ca generaţie, demonstrează ceva? Vă spun eu că nu demonstrează absolut nimic. Vă spun că au dreptate. Toţi.

Au dreptate când ne spun că n-o să rezolvăm nimic în viitor, că suntem copii care o să rămână copii şi o să distrugă orice ţară în care pun piciorul. Ştiţi de ce au dreptate? Pentru că nu facem nimic ca să le demonstrăm că nu au. Bătrâna de la 4 care votează PSD de când se ştie, care ţi-a spus că nu contribui cu nimic comunităţii în care trăieşti, n-o să ştie că ai postat un meme foarte amuzant despre ea în care ai fost witty şi ai spus cât de naşpa e generaţia ei. Pe Viorica Dăncilă nu o doare capul că ai dat share la 6 postări blană care spuneau cât e de incompetentă.

Ce o să le doară şi pe vecina de la 4 şi pe Viorica Dăncilă o să fie momentul în care la alegeri n-o să mai iasă PSD-ul detaşat.

Daţi share la meme-uri şi bateţi-vă joc. Dar ieşiţi la vot. Toţi. Ieşiţi la cafea şi flexaţi-vă tatuajele şi piercing-urile, vorbiţi despre cât de grea e admiterea la facultatea aia din străinătate şi cum n-aţi primit susţinere de la niciunul din profesori când aţi decis că daţi acolo.

Şi apoi luaţi-vă de mânuţă şi vărsaţi-vă frustrările şi inovaţia pe buletinele de vot. Altfel, sunteţi penibili. Nu edgy. Nu hipsteri. Nu sunteţi ăia care «swim against the tide» pentru că nu îi interesează politica şi nu se obosesc să se mişte până la secţia de votare.

Sunteţi motivul pentru care boomerii se pot întoarce să spună «ok millenial», cu aceeași ironie, şi pe bună dreptate, de fiecare dată când vă plângeţi de ceva.

Vreţi să fiţi viitorul? Asumaţi-vă. Vreţi să schimbaţi sistemul? Ştampila aia cringe de pe buletin pe care o postează toată lumea pe story e primul pas.

Şi nu vă culcaţi pe o ureche. Nu vă bazaţi pe faptul că plecaţi din ţară. Nu ştiţi cum vă învârte viaţa şi vă face să rămâneţi sau să vă întoarceţi ulterior. Plus că dacă nu vreţi să vă vedeţi părinţii, care n-au parte de luxul de a-şi băga picioarele şi a pleca în New York, murind de foame cu pensii infime în 20 de ani, trebuie să vă asiguraţi că le lăsaţi în urmă un guvern care n-o să facă lucrul ăsta să se întample. Dacă nu vreţi să le trimiteţi un sfert din salariul ăla care e mult mai mare «în afară» ca să aibă bani să plătească gazul, votaţi. Vă ia 5 minute. O dată în viaţa voastră, fiţi mainstream. Pentru că în interesul vostru sunteţi.

Hai să nu fim generaţia care cere totul şi nu face nimic. Hai să nu repetăm greşelile predecesorilor noştri. We haven’t conquered the world yet. Până una alta, trebuie să votăm lumea aia pe care ne-o dorim cu atâta ardoare. Şi după ce o avem, vedem noi ce facem cu ea.

Ieşiţi la vot. De fiecare dată. Ok millenials?”

FOTO – GRAV: De la ștrand, direct pe masa de operație a chirurgilor! CE a pățit o femeie: iulie 8, 2020 - Un grav accident a avut loc la ștrandul municipal Codrișor. O femeie a ajuns direct pe masa de operație a chirurgilor, după o relaxare în apă. La ieșirea din bazin s-a tăiat grav la un picior, într-o bucată de faianță ruptă. Acum e imobilizată pentru trei săptămâni.
Două proiecte pe fonduri europene ar putea determina mutarea pacienților cu simptome ușoare de Covid la Năsăud iulie 8, 2020 - Spitalul Județean de Urgență primește fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care funcționează secțiile Infecțioase, Oncologie și TBC. Pentru ca proiectele să fie puse în practică, acele spații trebuie eliberate, iar pacienții mutați. Unitatea medicală ar putea apela la spitalul din Năsăud pentru a prelua pacienții cu simptome ușoare de Covid.
VIDEO: Radu Moldovan – Dacă ar fi după mine, aș castra toți violatorii iulie 8, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost prezent în studioul Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre problemele de la nivel județetean, dar a atins și subiecte despre perioada mai puțin gloriosă a PSD și greșelile făcute. Una dintre ele - recursul compensatoriu. Radu Moldovan a declarat că ar castra toți violatorii.
VIDEO: Mai mulți psihologi și consilieri școlari, din toamnă! „Investiția în educație este cea mai importantă” iulie 8, 2020 - „Mă bucur că și această inițiativă a avut succes. Ea urmează să fie promulgată. Este absolută nevoie de acești consilieri școlari. Mai ales când ne gândim la copiii care trebuie să-și aleagă viitorul liceu sau școală profesională”, apreciază deputatul USR BN Cristina Iurișniți.
CRUNT! Aduse din Timișoara la Bistrița, drogate și obligate să se prostitueze iulie 8, 2020 - Polițiștii din Timișoara au destructurat o grupare specializată în trafic de persoane, care opera în Timișoara, dar și în Bistrița-Năsăud. Tinerele erau aduse în județul nostru, drogate și obligate să întrețină relații sexuale contra cost.
Bistrița-Năsăud: 11 cazuri pozitive și 13 vindecați. La nivel național, 30.175 persoane infectate iulie 8, 2020 - Avem 593 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 11 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infecție.
Doi primari zac în spital, infectați cu COVID 19! AFLĂ starea lor: iulie 8, 2020 - Coronavirusul a atacat persoane din diferite pături sociale sau domenii de activitate. Nici cei din administrație nu au scăpat. Fostul primar din comuna Șanț, dar și primarul din Galații Bistriței au ajuns la spital. Aceștia zac deja de ceva timp în spital. AFLĂ care e starea lor:
PATRU bistrițeni depistați cu COVID 19 au REFUZAT internarea! Doi erau simptomatici iulie 8, 2020 - Decizia CCR cu privire la gestionarea cazurilor de COVID 19 a dus la o situație...anormală. Patru bistrițeni depistați cu COVID 19, dintre care doi simptomatici, au REFUZAT internarea. Autoritățile locale NU pot face nimic.
Aquabis: Străzi din Bistrița, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 8, 2020 - Câteva străzi din Bistrița vor rămâne fără apă astăzi, 8 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis. Defecțiuni și în Livezile și Dorolea:
Lovită de vaca pe care o ducea la pășunat! Cercetat pentru incident… un șofer! iulie 8, 2020 - S-a întâmplat în această dimineață, în Blăjenii de Jos. O femeie care își ducea vaca la pășunat a fost lovită de animal. De vină pentru incident... un șofer.
Radu Moldovan: „Vasile Dâncu a refuzat să preia conducerea PSD” iulie 8, 2020 - În Partidul Social Democrat au reînceput jocurile de culise, odată cu apropierea alegerii unei noi conduceri care să ducă partidul în alegerile locale și parlamentare din 2020. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a explicat într-o emisiune Bistrițeanul LIVE de ce nu a acceptat Vasile Dâncu să preia conducerea partidului. Dâncu va ocupa o altă funcție-cheie din PSD.
Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud iulie 7, 2020 - Alianța pentru Bistrița-Năsăud și-a lansat candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie. PSD are 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE  7 și Pro România  4. Candidatul unic la Consiliul Județean: Radu Moldovan.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a înregistrat dosar penal în cazul focarului Covid de la Maieru iulie 7, 2020 - Cazul focarului de Covid de la Maieru este în atenția procurorilor de la Năsăud, care au deschis astăzi un dosar penal, în cadrul căruia vor încerca să clarifice ce s-a întâmplat acolo și cine se face vinovat.
BISTRIȚA, un oraș norocos. Un pariu riscant… iulie 7, 2020 - Un pariu riscant? „Încă o dată, Bistrița se dovedește a fi un loc special. Un oraș norocos, dintr-un motiv cât se poate de simplu: are instituții în care omul potrivit este la locul potrivit...” 
VIDEO. Fără condamnați penal în școli: „O curățenie absolut necesară în educație!” iulie 7, 2020 - „Vorbim despre o igienizare și o curățenie absolut necesară în sistemul de educație”, a avertizat profesoara Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, referindu-se la scandalul iscat de profesorul Vasile Maternik, din Șanț. Cei care agresează elevi nu mai au ce căuta în învățământ.
Supercom se revoltă: Vitalia ne împiedică să golim gunoiul! La propriu! iulie 7, 2020 - Supărare mare la Supercom, după începerea lucrărilor la celula II de la Tărpiu. Mașinile firmei derapează pe mâzgă și se împotmolesc în noroiul format de mașinile folosite la lucrări. Cum groapa de la Tărpiu e administrată de Vitalia, s-ar părea că războiul dintre cele două nu se mai termină.
Cristian Niculae: Ștergem „cu buretele” datorii de 3,7 milioane de lei! Plus alte facilități fiscale iulie 7, 2020 - S-a votat! Bistrițenii vor avea parte de mai multe facilități fiscale. Iar dacă ei își fac datoria de cetățeni, municipalitatea e și ea iertătoare. ”Ștergem datorii de 3,7 milioane de lei. Plus că sunt și alte facilități fiscale deja adoptate și mai așteptăm undă verde și pentru altele!” a declarat Cristian Niculae.
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 7, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne fără apă astăzi, 7 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Bistrița-Năsăud: Opt cazuri pozitive, 12 vindecați și un deces. La nivel național, 29.620 persoane infectate iulie 7, 2020 - Avem 582 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore opt bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 12 persoane au fost declarate vindecate și externate, iar o persoană infectată cu COVID-19 a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 397 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Percheziții în Bistrița-Năsăud, Vâlcea și Italia într-un dosar penal de fraudă informatică și spălare de bani iulie 7, 2020 - Percheziții în România și Italia, mai exact în Bistrița-Năsăud, Vâlcea și Genova. Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal de fraudă informatică și spălare de bani. Prejudiciul cauzat - peste 1,5 milioane euro în mai puțin de un an.
VIDEO: Trimis în judecată la patru ani de când a omorât un bunic, în Uriu iulie 7, 2020 - Un accident rutier a avut loc la finele lui 2016, în Uriu. Un bunic a fost lovit din plin de un autoturism, în timp ce traversa neregulamentar DN 17. La aproape patru ani de la eveniment, șoferul a fost trimis în judecată.
FOTO: Parcul din Subcetate, aproape gata să fie dat în folosință iulie 7, 2020 - Lucrările la parcul din Subcetate aveau termen de finalizare în 30 iunie. Toate sunt așezate la locul lor, așa că mai urmează recepția. CÂND s-ar putea bucura locatarii din zonă de oaza verde:
Printr-un telefon a „convins” un bărbat să-i dea 10.000 de euro și 27.600 de lei. Acum va plăti iulie 7, 2020 - Un bistrițean este trimis în judecată pentru șantaj, după ce a reușit să convingă, doar cu un telefon, un bărbat să îi dea 10.000 de euro și 27.600 de lei. Acesta riscă acum închisoarea.
Pedepsirea celor responsabili de infectarea cu Covid și moartea a 5 bătrâni de la Maieru, în sarcina familiilor. Ce măsuri s-au luat iulie 7, 2020 - Invitată la Bistrițeanul Live, Anca Andrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a comentat și situația de la centrul de bătrâni de la Maieru, unde cinci persoane deja și-au pierdut viața, după ce au fost infectate cu Covid-19. Potrivit acesteia, practic sarcina tragerii la răspundere a vinovaților revine familiilor decedaților.
Trei nenorociri în mai puțin de o oră. A fost solicitată intervenția elicopterului SMURD iulie 6, 2020 - În mai puțin de o oră, trei nenorociri au avut loc în județ. Un bărbat și-a prins brațul într-o presă de balotat în Șieuț și s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD. La scurt timp, un copil a fost lovit de mașină în localitatea Telciu, iar un bărbat cu handicap din Florești s-a electrocutat.
Două persoane infectate cu COVID 19 au cerut externarea, pe propria răspundere! iulie 6, 2020 - Curtea Consituțională a României a dat ”libertate” celor infectați cu COVID 19 să plece din spital, când vor, la cerere. Doi bistrițeni au profitat de această libertate.
Prins de două ori băut și fără permis la volan. A doua oară a fost aproape de comă alcoolică iulie 6, 2020 - Un bărbat riscă să își petreacă următorii ani după gratii, după ce a fost prins de două ori băut și fără permis, la volan. A doua oară a fost prins luna trecută, fiind aproape de comă alcoolică
Aquabis: „Vă rugăm să vă asigurați stocurile de apă necesare” Nu va fi apă în 7 iulie, în Năsăud și Rebrișoara iulie 6, 2020 - „Vă rugăm să vă asigurați stocurile de apă necesare”! Nu va fi apă mâine, 7 iulie, în Năsăud și Rebrișoara - transmite, într-un comunicat Aquabis.  
Al cincilea deces la Centrul de Bătrâni Maieru în contextul focarului de COVID 19 iulie 6, 2020 - Încă un deces al unui beneficiar al Centrului de Bătrâni Maieru s-a înregistrat azi. Numărul total al celor decedați ajunge astfel la cinci, în contextul focarului izbucnit acolo. La nivelul județului s-a înregsitrat decesul cu numărul 51.
Spitalul Județean trebuie să mute pe repede-nainte secțiile de pe Alba Iulia și Ghinzii, altfel riscă să piardă banii pentru modernizare iulie 6, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița trebuie să relocheze cât de curând secțiile de pe Alba Iulia și respectiv Ghinzii, în caz contrar riscă să piardă finanțarea europeană pentru reabilitarea lor.