18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Monede romane găsite în Jelna. În zonă ar fi funcționat un punct de control roman

Trei monede romane au fost donate zilele trecute Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Acestea au fost găsite pe teritoriul localității Jelna, unde, cercetătorii cred că ar fi funcționat un punct de control roman.

Cele trei monede au fost descoperite de Abrudan Dan Ioan, pe raza localității Jelna, zilele trecute. Obiectele au fost donate Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

„Acestea au fost descoperite cu detectorul de metale, într-o locație aflată pe un promotoriu aflat la NE de localitatea Jelna, într-o zonă în care nu existau până acum cunoscute urme arheologice. Locul de descoperire a acestora a fost marcat și urmează după efectuarea unor cercetări arheologice să fie inclus în Repertoriul Arheologic Național”, precizează Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Cercetătorii muzeului cred că ar fi vorba de un punct de control roman al zonei, posibil turn roman de lemn, care supraveghea drumul de acces între casturl roman de la Orheiul Bistriței și așezarea romană de la Ghinda, amintită în bibliografia veche.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...