14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Municipiul Bistrița, la un pas de noi restricții! Restaurantele se ÎNCHID, iar evenimentele private, din nou INTERZISE

Rata incidenței în municipiul Bistrița se apropie de 3/mia de locuitori. Asta înseamnă că în următoarele zile, în municipiul Bistrița se vor aplica noi restricții. Printre restricțiile aplicate se numără închiderea restaurantelor în interior și interzicerea evenimentelor private.

Astăzi, în municipiul Bistrița s-a înregistrat o incidență de 2,9/mia de locuitori. Nu mai puțin de 14 persoane infectate cu Covid au murit în ultimele 4 zile. În aceeși perioadă s-au înregistrat 629 de cazuri noi. Doar ieri numărul de cazuri înregistrate în județ a ajuns la 121.

Este o chestiune de zile până când incidența în municipiul Bistrița va trece de 3/mia de locuitori. Aceasta va aduce noi restricții valabile pentru cel puțin 14 zile. Dacă incidența nu scade, perioada se prelungește. Astfel, se închid restaurantele, cinematografele, instituțiile de spectacole și concerte, se interzic spectacolele de tip drive-in.

De asemenea, nu se vor mai putea organiza concerte și festivaluri, dar nici alte evenimente culturale, chiar dacă sunt programate în aer liber. Se interzic activitățile recreative și sportive în aer liber.

Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive sunt INTERZISE atât în exterior, cât și în interior. Se închid barurile, cluburile și discotecile, sălile cu jocuri de noroc, dar și piscinele interioare.

„Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de Terapie Intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139)”, transmite Instituția Prefectului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...