18.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 29, 2022

Municipiul Bistrița, la un pas de noi restricții! Restaurantele se ÎNCHID, iar evenimentele private, din nou INTERZISE

Rata incidenței în municipiul Bistrița se apropie de 3/mia de locuitori. Asta înseamnă că în următoarele zile, în municipiul Bistrița se vor aplica noi restricții. Printre restricțiile aplicate se numără închiderea restaurantelor în interior și interzicerea evenimentelor private.

Astăzi, în municipiul Bistrița s-a înregistrat o incidență de 2,9/mia de locuitori. Nu mai puțin de 14 persoane infectate cu Covid au murit în ultimele 4 zile. În aceeși perioadă s-au înregistrat 629 de cazuri noi. Doar ieri numărul de cazuri înregistrate în județ a ajuns la 121.

Este o chestiune de zile până când incidența în municipiul Bistrița va trece de 3/mia de locuitori. Aceasta va aduce noi restricții valabile pentru cel puțin 14 zile. Dacă incidența nu scade, perioada se prelungește. Astfel, se închid restaurantele, cinematografele, instituțiile de spectacole și concerte, se interzic spectacolele de tip drive-in.

De asemenea, nu se vor mai putea organiza concerte și festivaluri, dar nici alte evenimente culturale, chiar dacă sunt programate în aer liber. Se interzic activitățile recreative și sportive în aer liber.

Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive sunt INTERZISE atât în exterior, cât și în interior. Se închid barurile, cluburile și discotecile, sălile cu jocuri de noroc, dar și piscinele interioare.

„Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de Terapie Intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139)”, transmite Instituția Prefectului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...