8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Noile măsuri de relaxare de la 1 august impun condiția vaccinării participanților la evenimente

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile măsuri de relaxare valabile de la 1 august. Acestea vizează evenimentele cultural-artistice, festivalurile, nunțile, botezurile, conferințele sau workshop-urile. Măsurile relaxează și activitatea din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri, cu condiția vaccinării tuturor participanților. Află detalii:

De la 1 august intră în vigoare noile măsuri de relaxare în ce privește pandemia de COVID 19. Astfel, dacă dorim să participăm la evenimente trebuie să ținem cont ca incidența cazurilor în ultimele 14 zile să fie să fie între 2 și 3 la mia de locuitori.

Care sunt condițiile valabile cu 1 august la TOATE evenimentele:

Putem să ne bucurăm de orice manifestare dacă prezentăm unul din următoarele documente:

  • dovada vaccinării complete,
  • testul RT- PCR negativ pentru infecția cu SARS COV 2 nu mai vechi de 72 de ore,
  • un test antigen rapid nu mai vechi de o zi.
  • dovada că ne aflăm în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu SARS COV-2

Activitățile cultural artistice și de divertisment

De la 1 august, activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea să aibă până la 2500 de participanți în spații închise. Participanții vor prezenta dovada vaccinării, test negativ sau dovada că sunt în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu SARS COV-2.

Începând cu data de 01.08.2021, activitățile culturale, artistice și de divertisment se vor putea desfășura în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane. În acest caz incidența va trebui să fie mai mică de 2 la mia de locuitori. Purtarea măștii la evenimente rămâne obligatorie atât la interior cât și la exterior.

Se pot organiza și desfășura evenimente în toate localitățile indiferent de rata cumulată a incidenței la 14 zile a cazurilor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Nunți, botezuri, mese festive, parastasuri – condiții de organizare de la 1 august

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasurile pot avea până la 100 de persoane în spații închise și până la 150 de persoane în spații deschise. În acest caz, incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00.

Aceste a pot avea între 150 de participanți la interior și 200 de participanți în spații deschise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Este permisă prezența a maxim 300 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană. Aici condiția este ca incidența cumulată la 14 zile să fie mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00.

Evenimentele private – nunți, botezuri –  pot avea maximum 400 de persoane în interior, dacă se asigură o suprafață de 2 mp pentru fiecare persoană. Acestea sunt premise doar în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Competiții sportive în spații închise sau deschise – condiții de organizare de la 1 august

Competițiile sportive în spații închise sau deschise vor fi permise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Se va sigura distanța de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Va fi permisă organizarea competițiilor permisă cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Acces în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, doar pentru cei vaccinați

Desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închiseeste permisă în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.Prezența la acestea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.