24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Nu-i de glumă! Lipsă mare de sânge! Bucureștiul trimite mașină până la Bistrița pentru 5 pungi

Pandemia, concediile, lipsa de interes a dus la o lipsă mare de sânge pentru transfuzii. Bucureștiul trimite joi o mașină până la Bistrița, pentru 5 pungi de sânge. ”Avem și bistrițeni internați, și nu avem sânge. Aproape 700 de persoane au nevoie și noi avem 15 pungi! Pe cine salvăm?? Pe cine lăsăm să moară??” e mesajul disperat transmis de cadrele medicale.

Avem oameni din toate județele internați. Avem și bistrițeni. Mai exact, avem 686 de persoane care au nevoie de sânge și noi avem pe stoc 15 unități de sânge! Cum alegi? Pe cine salvezi? Pe cine lași să moară?? Ajutați-ne!” a fost mesajul disperat al medicilor de la București, transmis către Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița.

Au trimis și o imagine cu stocul pe care-l au și cererea, pentru a demonstra ”negru pe alb” că nu e de glumă.

La această rugăminte, Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița nu a rămas nepăsător.

Joi, mașina Centrul de Transfuzie Sanguină București străbate 460 km până la Bistrita, pentru 5 pungi de sânge. Haideți să ne facem și noi timp pentru a ajuta bistrițenii noștri internați la București cu un strop de sânge!!!! Mulțumim anticipat!!!” a fost apelul Centrului pe Facebook.

Situația e la fel de gravă în toată România.

Nu e de glumă! E o lipsă foarte mare de sânge. Din cauza coronavirusului, din cauza concediilor, a oamenilor care nu merg să doneze, chiar dacă ar putea. Vă dați seama, dacă și Bucureștiul vine până aici pentru sânge, nu e de glumă! La fel e situația peste tot în țară! Facem apel la toți cei care pot dona, să o facă!!! E MARE nevoie de sânge!” a explicat Adina Beudean, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.