-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Nu-i de glumă! Lipsă mare de sânge! Bucureștiul trimite mașină până la Bistrița pentru 5 pungi

Pandemia, concediile, lipsa de interes a dus la o lipsă mare de sânge pentru transfuzii. Bucureștiul trimite joi o mașină până la Bistrița, pentru 5 pungi de sânge. ”Avem și bistrițeni internați, și nu avem sânge. Aproape 700 de persoane au nevoie și noi avem 15 pungi! Pe cine salvăm?? Pe cine lăsăm să moară??” e mesajul disperat transmis de cadrele medicale.

Avem oameni din toate județele internați. Avem și bistrițeni. Mai exact, avem 686 de persoane care au nevoie de sânge și noi avem pe stoc 15 unități de sânge! Cum alegi? Pe cine salvezi? Pe cine lași să moară?? Ajutați-ne!” a fost mesajul disperat al medicilor de la București, transmis către Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița.

Au trimis și o imagine cu stocul pe care-l au și cererea, pentru a demonstra ”negru pe alb” că nu e de glumă.

La această rugăminte, Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița nu a rămas nepăsător.

Joi, mașina Centrul de Transfuzie Sanguină București străbate 460 km până la Bistrita, pentru 5 pungi de sânge. Haideți să ne facem și noi timp pentru a ajuta bistrițenii noștri internați la București cu un strop de sânge!!!! Mulțumim anticipat!!!” a fost apelul Centrului pe Facebook.

Situația e la fel de gravă în toată România.

Nu e de glumă! E o lipsă foarte mare de sânge. Din cauza coronavirusului, din cauza concediilor, a oamenilor care nu merg să doneze, chiar dacă ar putea. Vă dați seama, dacă și Bucureștiul vine până aici pentru sânge, nu e de glumă! La fel e situația peste tot în țară! Facem apel la toți cei care pot dona, să o facă!!! E MARE nevoie de sânge!” a explicat Adina Beudean, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.