-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Nu-i de glumă! Lipsă mare de sânge! Bucureștiul trimite mașină până la Bistrița pentru 5 pungi

Pandemia, concediile, lipsa de interes a dus la o lipsă mare de sânge pentru transfuzii. Bucureștiul trimite joi o mașină până la Bistrița, pentru 5 pungi de sânge. ”Avem și bistrițeni internați, și nu avem sânge. Aproape 700 de persoane au nevoie și noi avem 15 pungi! Pe cine salvăm?? Pe cine lăsăm să moară??” e mesajul disperat transmis de cadrele medicale.

Avem oameni din toate județele internați. Avem și bistrițeni. Mai exact, avem 686 de persoane care au nevoie de sânge și noi avem pe stoc 15 unități de sânge! Cum alegi? Pe cine salvezi? Pe cine lași să moară?? Ajutați-ne!” a fost mesajul disperat al medicilor de la București, transmis către Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița.

Au trimis și o imagine cu stocul pe care-l au și cererea, pentru a demonstra ”negru pe alb” că nu e de glumă.

La această rugăminte, Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița nu a rămas nepăsător.

Joi, mașina Centrul de Transfuzie Sanguină București străbate 460 km până la Bistrita, pentru 5 pungi de sânge. Haideți să ne facem și noi timp pentru a ajuta bistrițenii noștri internați la București cu un strop de sânge!!!! Mulțumim anticipat!!!” a fost apelul Centrului pe Facebook.

Situația e la fel de gravă în toată România.

Nu e de glumă! E o lipsă foarte mare de sânge. Din cauza coronavirusului, din cauza concediilor, a oamenilor care nu merg să doneze, chiar dacă ar putea. Vă dați seama, dacă și Bucureștiul vine până aici pentru sânge, nu e de glumă! La fel e situația peste tot în țară! Facem apel la toți cei care pot dona, să o facă!!! E MARE nevoie de sânge!” a explicat Adina Beudean, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: