16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

„O urgie de violență fără margini” – așa cataloghează procurorii atacul bistrițenilor care au călcat în picioare trei nemți

În urmă cu un an, 7 bărbați care provin din diferite localități de lângă Năsăud, au călcat în picioare doi bărbați și o femeie din Germania. Cei 7 au fost trimiși în judecată, iar procurorii cataloghează atacul lor drept „o urgie de violență fără margini”.

Acum un an, 7 bărbați din diferite comune de lângă Năsăud au călcat în picioare doi bărbați și o femeie din Germania. Cei șapte au fost dați afară dintr-un local, după ce s-au îmbătat și au început să facă scandal, iar în fața barului au luat la bătaie pe toți cei care le-au ieșit în cale.

Ghinioniștii au fost doi bărbați de 27 de ani și o femeie de 29 de ani, care se pregăteau să intre în local, pentru a consuma o ultima bere. Cei trei au fost loviți cu pumnii și picioarele până când au căzut la pământ și și-au pierdut conștiența.

Cei 7 munceau în construcții, pe un șantier din Germania și locuiau în același loc. În weekend, cei 7 obișnuiau să se relaxeze consumând alcool în diferite localuri din Augsburg. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Luna aceasta a început procesul în care sunt judecați cei 7, iar procurorii care au instrumentat dosarul cataloghează atacul lor drept  „o urgie de violență fără margini”. Aceștia susțin că bărbații i-au bătut pe cei trei nemți fără motiv, mai mult să-și verse frustrările.

Una dintre victime a acceptat să povestească pentru publicația Augsburger-allgemeine.de cele întâmplate. Tânărul susține că deși fizic și-a revenit, încă are traume care-l urmăresc. Din cauza atacurilor de panică și a deprivării de somn nu a putut să-și păstreze job-ul.

„Nu pot să îmi scot scenele din minte. Îmi amintesc exact cât de rece era asfaltul și cât de tare am simțit loviturile în față”, mărturisește una dintre victime.

Bărbatul spune că în momentul în care a fost atacat se afla cu un amic și o femeie pe care o întâlnise chiar în seara respectivă. Cei trei căutau un local pentru a consuma o ultimă bere și se îndreptau spre barul de unde au fost dați afară românii, pentru că știa că acesta încă este deschis la 6 dimineața. La intrare au observat că mai mulți clienți au intrat în conflict cu paznicii.

Neamțul de 28 de ani spune că în momentul în care s-a întors către bar a și primit un pumn în față. A căzut la pământ și a mai simțit o lovitură în zona feței, căreia i-au urmat mai multe lovituri, în aceeași zonă. Ulterior, acesta și-a pierdut conștiența.

„Totul s-a petrecut în câteva minute, care păreau ore. Mi-am spus: nu voi supraviețui”, mai spune neamțul.

Acesta a suferit multiple fracturi faciale, răni și vânătăi și a fost rănit la un ochi. Unul dintre cei 7 atacatori a intenționat să-și ceară scuze de la victimă, însă bărbatul  nu i-a acceptat scuzele.

„Aproape am murit, nu poți să îți ceri scuze pentru asta”, spune acesta.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...