25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

OFICIAL: De azi NU se mai internează pacienții cronici! La Bistrița NU va fi externat nimeni!

Raed Arafat anunța aseară suspendaresa internăriloc pacienților care nu au urgențe. ”Aplicăm și noi această măsură. Nu mai internăm, dar nici NU externăm pe nimeni!” a declarat managerul SJUB, Gabriel Lazany.

Șefului DSU, Raed Arafat, a anunțat aseară că:

  • S-a emis un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență. Toate programările operațiilor care nu sunt urgențe se amână.
  • Nu se încadrează pacienții bolnavi de cancer, cei care au nevoie de dializă, femeile însărcinate și urgențele. Situația este clară, e o situație de urgență, cu resurse limitate. E una din soluțiile aplicate de foarte multe țări, când au fost situații grave.
  • Activarea Mecanismului de Protecție Civilă – mâine, la cererea ministrului, România va solicita ajutorul țărilor UE pentru furnizarea medicamentului Tocilizumab (folosit pentru tratamentul Covid). În 2-3 săptămâni se poate să avem probleme de aprovizionare pentru acest medicament și vom merge pe soluții de la membrii mecanismului. Este posibil să activăm mecanismul și pentru concentratoare de oxigen, dar asta mai analizăm.
  • De ce nu transferăm pacienții afară? Unii dintre cei care întreabă cred că nu înțeleg logistica. Acest lucru se poate face la graniță. Avem mulți pacienți, azi am avut 50 cărora le-am căutat loc. Acești pacienți nu pot fi transportați cu avionul. Riscul de incendii și de explozii în avion este foarte mare, din cauza oxigenului. Unii pacienți intubați nu suportă transportul. Un avion militar transportă 6 persoane. Numeni nu exclude că unele situații punctuale de transfer pot avea loc. De transferat afară e o soluție care poate fi discutată, dar nu este o soluție magică.
  • Lucrăm pentru creșterea capacității ATI

CARE e situația la Bistrița

Și la Bistrița se vor suspenda internările pacienților care nu au urgențe. Dar, cei care sunt deja internați pentru diferite intervenții, vor rămâne internați.

Ordinul intră în vigoare de când a fost semnat. Adică de ieri, din data de 4 octombrie. Deci și noi vom suspenda internările bolnavilor cronici sau care nu au urgențe. Cei care deja sunt internați nu vor fi externați, ci vor avea parte de actul medical pentru care se află în unitatea noastră medicală” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul SJUB, Gabriel Lazany.

Conform informațiilor furnizate de Florin Lazăr, purtătorul de cuvânt al SJUB, la această oră, pe secția COVID sunt:

  • pe secție – 105 paturi ocupate și 6 libere
  • la ATI – 13 paturi ocupate, 0 libere

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...