8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Ordine de protecție pentru animale! CE înseamnă ”situația de pericol” în care pot interveni polițiștii:

Animalele au și ele nevoie de protecție. Astfel, s-a stabilit că polițiștii le pot lua de la „stăpâni” și plasa într-un adăpost pe o perioadă de 45 de zile. CE înseamnă „situația de pericol” în care polițiștii au mână liberă să preia animalul:

Se fac tot mai mulți pași în realizarea unor cadre legale pentru a-i pedepsi pe cei care își bat joc de animale, dar și pentru a proteja necuvântătoarele.

Poliția Română a anunțat zilele trecute că, în cazul în care polițiștii văd un animal aflat în situație de pericol, pot emite un fel de ordin de protecție. Mai exact, pot lua animăluțul și să-l plaseze într-un adăpost, pe o perioadă de 45 de zile.

„Polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

„Animal aflat într-o situație de pericol” înseamnă:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Noi, toți, iubim animalele și încercăm să le protejăm!”, au scris polițiștii pe pagina lor oficială de Facebook.

În viitorul apropiat se vor „activa” și cei de la Poliția Animalelor. Autospecialele sunt pregătite, concursurile pe posturile de agenți și ofițeri și-au desemnat câștigătorii, totul fiind la mâna autorităților centrale care trebuie să emită ordinul de „plasare în stradă” a celor care vor proteja necuvântătoarele.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.