13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Ordine de protecție pentru animale! CE înseamnă ”situația de pericol” în care pot interveni polițiștii:

Animalele au și ele nevoie de protecție. Astfel, s-a stabilit că polițiștii le pot lua de la „stăpâni” și plasa într-un adăpost pe o perioadă de 45 de zile. CE înseamnă „situația de pericol” în care polițiștii au mână liberă să preia animalul:

Se fac tot mai mulți pași în realizarea unor cadre legale pentru a-i pedepsi pe cei care își bat joc de animale, dar și pentru a proteja necuvântătoarele.

Poliția Română a anunțat zilele trecute că, în cazul în care polițiștii văd un animal aflat în situație de pericol, pot emite un fel de ordin de protecție. Mai exact, pot lua animăluțul și să-l plaseze într-un adăpost, pe o perioadă de 45 de zile.

„Polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

„Animal aflat într-o situație de pericol” înseamnă:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Noi, toți, iubim animalele și încercăm să le protejăm!”, au scris polițiștii pe pagina lor oficială de Facebook.

În viitorul apropiat se vor „activa” și cei de la Poliția Animalelor. Autospecialele sunt pregătite, concursurile pe posturile de agenți și ofițeri și-au desemnat câștigătorii, totul fiind la mâna autorităților centrale care trebuie să emită ordinul de „plasare în stradă” a celor care vor proteja necuvântătoarele.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: