20.8 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Ostermarkt: Tradiția continuă de peste 900 de ani…! Târgul de Paști al sașilor, în acest weekend, la Bistrița

Meșteșugari, artizani și mici producători din diverse colțuri ale județului vor fi prezenți de mâine, 26 martie, pe toată durata weekendului, la Ostermarkt – Târgul de Paști al sașilor. Ce minunății vă așteaptă în căsuțele de pe Pietonal și din Piața Centrală:

„Tradiția continuă de peste 900 de ani” este mottoul ediției 2021, la Târgul de Paște al sașilor – Ostermarkt. 

Evenimentul este organizat de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud în partenerat cu Forumul Democrat German din Bistrița.

Meșteșugari, artizani și mici producători din diverse colțuri ale județului vor fi prezenți, între 26 și 28 martie 2021, în căsuțele de pe Pietonal și din Piața Centrală.

Târgul de Paște al sașilor bistrițeni – Ostermarkt – organizat cu o saptămână înainte de marea Sărbătoare a Învierii, își are originea în perioada cruciadelor, conform izvoarelor istorice.

Membrii comunității germane din Bistrița au transmis acest obicei din generație în generație, până în primii ani ai perioadei comuniste. L-au reluat, apoi, în urmă cu 19 ani, cu sprijinul autorităților locale.

Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Forumul Democrat German din Bistrița, au ales să ducă această frumoasă moștenire mai departe. 

Chiar dacă în acest an vor lipsi parada și dansurile ansamblurilor săsești și maghiare – tradiția târgului de Ostermarkt rămâne vie.

Ouă pictate și decorate în cele mai ingenioase și colorate moduri, accesorii și decorațiuni de Paște, dar și multe alte creații unice, lucrate manual, cu multă măiestrie de artizanii locali vor da un farmec aparte cetății Bistriței…

În mod cert, sunt cele mai potrivite produse pentru a vă decora locuința sau spațiul de lucru”, ne transmit organizatorii. Nu doar că aveți ocazia – în acest sfârșit de săptămână – să descoperiți cele mai frumoase accesorii pentru hainele noi de Paști, ci aveți și șansa de a face un cadou deosebit celor dragi.

Tot la Ostermarkt veți găsi sâmbătă, în Piața Centrală – bucate locale, condimentate pe ici-colo, cu inconfundabila savoare săsească sau ungurească – perfecte pentru a reînvia parfumul sărbătorilor petrecute la bunici.

Sunt așteptați toți cei care, cu mic cu mare, simt că împreună ducem tradiția mai departe”, au mai transmis organizatorii. 

Foto @ Produs în Bistrița Năsăud & Forumul Democrat German Bistrița

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...