Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Ovidiu Crețu despre inundații : „Acum ne-am dat seama de multe lucruri”

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a făcut declarații cu privire la inundațiile din ultima perioadă. De vină s-ar părea că nu sunt autoritățile locale pentru apa care nu a fost adunată în canalizare, ci… divinitatea! Canalizarea încă mai așteaptă rectificările bugetare pentru ca municipalitatea să găsească surse de finanțare.

Consiliul Local s-a întrunit astăzi în ședință pentru a pune la cale câteva proiecte de interes local. Înainte de începerea ședinței, primarul a fost tras la răspundere de unii consilieri locali cu privire la gestionarea inundațiilor din ultima perioadă. Conform celor spuse de primarul Ovidiu Crețu, a fost nevoie de vreme rea pentru a conștientiza problemele din oraș.

Am avut o perioadă extrem de dificilă pentru oraș și pentru tot județul. Acum ne-am dat seama de multe lucruri pe care în perioada liniștită nu le-a sesizat nimeni. Terenurile care au fost terenuri agricole înainte între Bistrița și Unirea sau Viișoara, sau zona Zăvoaie și aveau o rețea bine pusă la punct de șanțuri de drenaj. Acum, toate șanțurile repsective de pe terenurile private au fost acoperite. Pe unele s-au făcut case, pe altele s-a plantat gazon și s-au făcut curți. Acum apa nu mai are pe unde să se scurgă”, a declarat primarul la începutul ședinței.

Edilul orașului a amintit zonele cele mai afectate din oraș și a dat vina pe divinitate.

Când am dat în folosință podul Berăriei s-a atras atenția că a fost proiectat prea înalt. Acum s-a dovedit că ceea ce s-a proiectat a fost în regulă. A asigurat trecerea apei, altfel riscam să rămânem fără el. O situație dificilă a fost în tot orașul. Pe strada Mihai Viteazu, pe Cuza Vodă, pe George Enescu, și în zona drumului național. Niciodată nu o să fim pregătiți la ce ne poate da natura sau Dumnezeu”, a spus Ovidiu Crețu.

Referitor la canalizarea de pe strada Mihai Viteazu, dar nu numai, care la fiecare ploaie mai serioasă nu mai face față, primarul spune că încă așteaptă rectificarea bugetului din vară pentru a găsi surse de finanțare. Totuși, s-ar putea ca nici atunci municipalitatea să nu găsească variante de finanțare pentru refacerea canalizării.

Canalizarea pe strada Mihai Viteazu este un semn de bai din cauza bugetului. La ora actuală nu putem spune, vom vedea la rectificarea bugetară din vară dacă vor exista surse de finațare. Sunt guri de canalizare care nu funcționează bine. Au fost desfundate de apă de mai multe ori, se colmatează foarte repede. Nu avem altceva de făcut decât să îi rugăm pe cei de la Aquabis să intervină din nou”, susține primarul municipiului Bistrița.

În legătură cu intervențiile la inundații și informarea cetățenilor, edilul a subliniat că pe toată perioada de criză atât el, cât și cei doi viceprimari și administratorul public, dar și SVSU au fost printre oameni.

Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.
Patronul Hotelului Diana rămâne după gratii pentru 30 de zile noiembrie 21, 2019 - Judecătorii au hotărât ca patronul Hotelului Diana să își petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Managerul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.
FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat și campioni mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.