13.5 C
Bistrița
vineri, octombrie 22, 2021

Până la capăt! A patra oară a fost cu noroc: Tibi Ușeriu a ajuns la finish-ul teribilei curse Tor Des Geants

A patra oară a fost cu noroc pentru sportivul bistrițean Tibi Ușeriu, care a reușit să ajungă la finish în această dimineață. Tor Des Geants, cursă care se desfășoară în Alpi, este considerată cea mai dură din Europa. Tibi Ușeriu s-a clasat pe locul 88.

Anul acesta, Tibi Ușeriu a participat pentru a patra oară la Tor Des Geants, o cursă extremă care se desfășoară în inima Alpilor, în Valea Aostei din Italia.

De data aceasta a fost cu noroc.

Potrivit site-ului oficial al competiției, Tibi Ușeriu a ajuns la finish în această dimineață, la ora locală 8:42.

Practic, sportivul a parcurs cei 330 de kilometri în 115 de ore. Acesta a fost printre primii 100 de sportivi ai competiției, clasându-se pe locul 88.

Sportivul a avut de parcurs 330 de kilometri prin Alpi, cu o diferență uriașă de nivel, de 24.000 de metri. Aceasta și cele 32 de vârfuri ce au trebuit urcate l-au și pus de fiecare dată în dificultate, fiind nevoit să renunțe până acum.

„Am trecut linia de finiș de mână cu fiul meu, David. Imaginea aceasta singulară e suficientă pentru a mai scrie o carte, o continuare a vieții mele nebune.

Un lucru e limpede – nu știu ce turnură ar fi luat viața mea dacă în urmă cu 45 de ani tatăl meu ar fi trecut cu mine de mână o linie de finiș. Cu siguranță, altfel ar fi fost totul. Eu nu am trecut această linie de sosire pentru a desface blestemul de a rata de 3 ori această competiție, de dragul meu sau al gloriei pasagere.

Povestea aceasta nu e despre campioni și eroi, ci e mult mai profundă.

Am terminat această cursă pentru ca fiul meu să câștige premiul cel adevărat: să nu uite niciodată că are un tată care a bătut toți munții pentru a ajunge la el și pentru a-i agăța o medalie de gât”, a postat pe pagina sa de Facebook, Tibi Ușeriu.

Anul trecut, Tibi Ușeriu s-a clasat pe locul al doilea la Yukon Arctic Ultra, o cursă extremă desfășurat în Canada. Asta după ce cu un an în urmă fusese retras din cursă din cauza unor degerături. Ultramaratonistul a câștigat de trei ori consecutiv Arctic Ultra 6633, considerat, de asemenea, una dintre cele mai dure curse din lume.

Foto: Tibi Ușeriu

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: