16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Părinții care își retrag copiii de la școală ar putea da explicații la Poliție: amenzi până la 5.000 de lei

Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare să sesizeze organele de cercetare dacă părinții își retrag copiii de la școală. Totodată, inspectorilor şcolari li se cere să ia măsuri pentru informarea părinţilor cu privire la obligaţiile pe care le au pentru asigurarea dreptului de educaţie.

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o notă prin care responsabilii din teritoriu sunt îndrumați să sesizeze organele de cercetare în situațiile în care părinții își retrag copiii de la școală, potrivit edupedu.ro.

Inspectorilor şcolari li s-a cerut să ia o serie de măsuri, cum ar fi:

– informarea părinților, prin intermediul unităților de învățământ, cu privire la obligațiile care le revin pentru asigurarea dreptului la educație al copiilor

– informarea și colaborarea cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru consiliere în vederea reînscrierii beneficiarilor primari în sistemul national de învățământ

– sesizarea organelor de cercetare pentru luarea tuturor măsurilor de intrare în legalitate.

Părinții care își retrag copiii de la școală pot primi amendă de la 1.000 de lei și până la 5.000 de lei, mai notează sursa citată.

Demersul Ministerului Educației vine după ce doi părinţi din Bihor au fost trimişi în judecată și condamnaţi la câte 4 luni de închisoare, însă cu amânarea aplicării pedepsei, fiindcă şi-au retras copiii de la şcoală, nefiind de acord cu utilizarea internetului, cu canalele TV media şi cu cursurile online pe care copiii le făceau în perioada de pandemie.

Mai multe detalii puteți citi AICI.

Foto arhivă

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: