15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Patru turiști au fost găsiți în Târlișua, după ce s-au rătăcit în Maramureș. Greșeala montaniarzilor:

Patru turiști au fost găsiți ieri rătăcind în zona muntoasă din Târlișua, după ce au anunțat că s-au rătăcit în județul vecin. Aceștia au fost căutați ore bune, fiind în cele din urmă localizați cu ajutorul STS.

Salvamontiștii maramureșeni au avut de recuperat ieri două grupuri de turiști. Unul dintre grupuri, format din patru persoane, a fost reperat în județul vecin, în Bistrița-Năsăud, mai exact în zona muntoasă a localității Târlișua.

Potrivit Mediafax, cei patru plecaseră în drumeție în Munții Țibleș, însă s-au rătăcit și au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Întrucât nu au stat pe loc, salvamontiștilor le-a fost greu să îi repereze, pierzând ore bune căutându-i.

În cele din urmă au fost găsiți în zona muntoasă a localității Târlișua, ajutând la localizarea lor STS. Alte trei persoane din al doilea grup au ajuns în zona Suciu de Sus (Maramureș), fiind găsiți de un sătean.

Foto: Școala de mers pe munte

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...