-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Pensia specială URIAȘĂ, încasată lunar de un bistrițean

Parlamentarii au decis ieri impozitarea pensiilor speciale. La nivelul județului nostru, zeci de persoane încasau lunar peste un milion de lei, pensii speciale. AFLĂ valoarea URIAȘĂ pe care un bistrițean o primea lună de lună:

S-a discutat despre ANULAREA pensiilor speciale. Un astfel de proiect a fost considerat neconstituțional. În iunie 2019, ministrul finanțelor, la vremea aceea, Eugen Teodorovici, a venit cu propunerea impozitării pensiilor speciale. Acesta propunea ca pentru pensiile de peste 7.000 de lei să se aplice un impozit de 30%, iar pentru cele mai mari de 10.000 de lei să crească impozitul la 50%.

Casa Județeana de Pensii Bistrița-Năsăud plătea lunar, la vremea respecitvă, pensii de peste 7.000 de lei pentru 13 persoane care au lucrat la Curtea de Conturi. De asemenea, erau plătite 64 de pensii speciale pentru foști judecători, procurori, personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care a funcționat în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice. La nivelul județului avem și un fost parlamentar, dar și trei aviatori care se bucură lunar de o pensie de peste 7.000 de lei.

Mai multe detalii, aici:

Pensii speciale, mai puțin speciale prin impozitare. VEZI câți bistrițeni vor rămâne fără pensiile babane

Ieri, în schimb, s-a votat impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

E vorba de pensiile ce aparțin unor:

  • parlamentari și funcționari parlamentari;
  • magistrați și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
  • funcționarii Curții de Conturi;
  • Avocatul poporului;
  • personalul navigant;
  • personalul diplomatic.

Astfel, tot ce trece peste 7.000 de lei va fi impozitat cu 85%. „Pensiile cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei inclusiv vor fi impozitate cu 10%. Nicio pensie rezultată din contributivitate nu va fi impozitată suplimentar!”, a mai precizat Robert Sighiartău, așa cum puteți reciti aici:

Robert Sighiartău (PNL): Pensiile speciale se vor impozita cu 85%

Casa Județeană de Pensii plătește lunar peste UN MILION de lei, pensii speciale. Iar cea mai mare pensie specială e de aproape 40.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.