9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

PERCHEZIȚII în Bistrița: Șase persoane audiate și se cere arestarea liderului grupării!

Polițiștii au descins ieri la opt domicilii de pe raza orașului Bistrița. Dintre cele șase persoane duse la audieri, unii au primit control judiciar, iar polițiștii cer arestarea preventivă a liderului grupării. CE au făcut:

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals informatic în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2020, un grup infracțional organizat, format din opt persoane, dintre care șapte angajați ai unei societăți pe acțiuni, ar fi indus în eroare și prejudiciat societatea, prin derularea a peste 100 de operațiuni frauduloase, constând în lansarea unor comenzi fictive, în numele unor clienți tradiționali. Ulterior, comenzile ar fi fost implementate în sistemul informatic de gestiune, mărfurile produse ar fi fost livrate către alți beneficiari, iar membrii grupului și-ar fi însușit contravaloarea mărfurilor” explică reprezentanții IPJ BN.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 938.000 de euro.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate laptopuri, telefoane mobile, memory stick-uri și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost conduse la audieri șase persoane, iar ulterior, față de trei dintre acestea, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Față de alte două persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Astăzi, 12 martie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru două dintre persoanele reținute și au propus Tribunalului Bistrița-Năsăud luarea măsurii arestării preventive față de liderul grupării” se arată în comunicatul IPJ BN.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. . În acțiune, au fost angrenați polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.