22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

PERCHEZIȚII în Bistrița: Șase persoane audiate și se cere arestarea liderului grupării!

Polițiștii au descins ieri la opt domicilii de pe raza orașului Bistrița. Dintre cele șase persoane duse la audieri, unii au primit control judiciar, iar polițiștii cer arestarea preventivă a liderului grupării. CE au făcut:

Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals informatic în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2020, un grup infracțional organizat, format din opt persoane, dintre care șapte angajați ai unei societăți pe acțiuni, ar fi indus în eroare și prejudiciat societatea, prin derularea a peste 100 de operațiuni frauduloase, constând în lansarea unor comenzi fictive, în numele unor clienți tradiționali. Ulterior, comenzile ar fi fost implementate în sistemul informatic de gestiune, mărfurile produse ar fi fost livrate către alți beneficiari, iar membrii grupului și-ar fi însușit contravaloarea mărfurilor” explică reprezentanții IPJ BN.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 938.000 de euro.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate laptopuri, telefoane mobile, memory stick-uri și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost conduse la audieri șase persoane, iar ulterior, față de trei dintre acestea, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Față de alte două persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Astăzi, 12 martie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru două dintre persoanele reținute și au propus Tribunalului Bistrița-Năsăud luarea măsurii arestării preventive față de liderul grupării” se arată în comunicatul IPJ BN.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. . În acțiune, au fost angrenați polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsurile legale.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, IMP România are nevoie de un șef de linie priceput

BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, asistent manager & marketing și însoțitor de grup charter Grecia / Bulgaria. IMP România are nevoie de un șef de linie priceput. Oferta completă, mai jos: 

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...