19.1 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Peste două miliarde de lei vechi pentru a-i învăța pe bistrițeni cum să colecteze selectiv deșeurile

Bistrițenii urmează să fie instruți cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Pentru aceasta se vor cheltui peste două miliarde de lei vechi. Consiliul Județean e gata să scoată din buzunar 10 la sută din această sumă.

Încă de anul trecut s-a discutat despre revenirea la colectarea selectivă a deșeurilor. Firma Supercom are la dispoziție până în luna martie să se pună la punct cu toate cele necesare acestei sarcini.

Și bistrițenii au fost avertizați de faptul că dacă nu colectează selectiv, vor scoate mai mulți bani din buzunar.

Totuși, autoritățile se gândesc să instruiască bistrițenii și să-i învețe ce și cum să facă.

Banii ar veni din două părți. 90 la sută din valoarea proiectului ar veni din partea Administrației Fondului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului, în cadrul Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind gestionarea deșeurilor. Este vorba de 214.895,38 de lei.

Pentru a beneficia de acești bani, Consiliul Județean e dispus să scoată din buzunar 10 la sută din valoarea proiectului, și anume, 23.877,26 de lei.

În cadrul ședinței de astăzi, consilierii județeni vor decide dacă dau acești bani pentru educarea bistrițenilor, sau nu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...