25.8 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Pistolarul de pe Facebook, reținut! Plus încă un prieten de-al lui:

Un clip video a apărut ieri online, în care un bărbat se lăuda că are un pistol „pregătit pentru dușmani”. Polițiștii au făcut verificări și percheziții. Pistolarul și încă un prieten de-al lui, reținuți:

Să știți că nu-s….(bip)….și am un pistol, special pentru dușmanii mei. Că așa e, dacă vrei să fii șmecher, să ai pistol pentru dușmani” spunea un bărbat într-un video viral, apărut ieri pe Facebook.

Apoi trage două focuri pentru a arăta că pistolul e adevărat.

Polițiștii s-au sesizat în urma imaginilor apărute și au făcut verificări. Au aflat cine e cel din video și i-au percheziționat casa.

Apoi au aflat de la CINE a cumpărat pistolul, și au luat și casa respectivului la puricat.

Ambii au fost reținuți de polițiștii bistrițeni.

COMUNICATUL IPJ BN

Ieri, 4 mai a.c., polițiștii din cadrul  Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare  pe raza localităților Lechința și Chiraleș, în urma cărora a fost identificat pistolul folosit în înregistrarea video postată pe o aplicație de socializare, ce aparține unui bărbat de 33 de ani din Chiraleș, în care acesta deține un pistol și execută două trageri în plan vertical.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu este autorizat să dețină arme și muniții din categoriile celor supuse autorizării. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizării și aparține unui bărbat de 25 de ani din Lechința, pe care acesta l-ar fi achiziționat din Germania și l-ar fi introdus fără drept în țară în luna aprilie a acestui an.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru  o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentați procurorului de caz, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și complicitate la uzul de armă fără drept, urmând documentarea faptelor în cursul cercetării penale.

 

Update ora 15.00

”În cazul bărbaților cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de arma fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la uz de arma fata drept și contrabanda calificata, s-a luat măsura controlului judiciar” transmit reprezentanții IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...