23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Planul de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga, schimbat! Ce impune legea:

O modificare legislativă impune schimbări în planul de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga. Astfel, documentația a trebuit refăcută. Totuși, municipalitatea speră ca în vară, această lucrare să poată fi executată. Ce se va face:

De ani de zile se promite semnalizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga. Această lucrare ar fluidiza traficul în zonă. Plus că ar reduce riscul de producere al accidentelor.

Totuși, se pare că birocrația dă bătăi de cap autorităților. După ce planul de acțiune a fost finalizat, au trebuit să îl refacă. Asta din cauza unei modificări legislative.

„În zona respectivă circulă aproximativ 10 trenuri pe zi. E o zonă intens tranzitată. O modificare legislativă ne impune să montăm și bariere, pe lângă semafor. Așa că proiectul a trebuit refăcut”, au explicat reprezentanții municipalității.

Aceștia spun că proiectul actual se află în stadiul de autorizare, iar apoi va fi predat CFR-ului, cel responsabil cu licitațiile și efectuarea lucrărilor.

Mai mult va dura procedura de achiziție și întregul proces de licitație. Lucrările nu vor dura mult. Cel mai probabil în vară vom demara lucrările. Deci poate până în toamnă va fi finalizată și semnalizarea la trecerea de pe Blaga. Cu semafor și cu bariere”, au conchis autoritățile locale.

 

FOTO Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...