25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Povestea PERFUMARTE, parfumeria artizanală care aduce bistrițenilor direct din Spania esențe pure de parfum cu care îți poți crea chiar parfumul tău, personalizat

O poveste frumoasă de dragoste, îmbibată în parfumuri pure, preparate artizanal într-o mică făbricuță din Spania, se ascunde în spatele micii parfumerii PERFUMARTE, deschisă de câteva luni, în Centrul Vechi al Bistriței.

Calitatea și prețurile absolut rezonabile au făcut ca PERFUMARTE să aibă astăzi peste 80 de magazine în toată Europa. Cele mai multe în Spania, Franța, Portugalia și Belgia. Din mai anul trecut, Bistrița este primul oraș din România care are o parfumerie artizanală PERFUMARTE. Iar între timp, s-au mai deschis la Arad și – sâmbătă – la Reghin.
Când v-am promis o frumoasă poveste de dragoste legată de venirea PERFUMARTE la Bistrița nu v-am amăgit. Ea e bistrițeancă, iar el, unul dintre cei trei asociați din spatele brandului parfumat.

Lucruri simple care în Spania nu mai sunt posibile

Ioana Răglean, fata frumoasă care vă așteaptă oricând să vă spună povestea PERFUMARTE – în mica parfumerie din Centrul Vechi – a stat 24 de ani în Spania. Nu și-ar fi închipuit că se va mai întoarce vreodată în România.
În urmă cu 10 ani l-a cunoscut pe Jonatan Pastor Sanchez, spaniolul care i-a furat inima și cu ajutorul poveștilor din spatele fiecărei note parfumate. A rămas alături de el și de atunci lucrează cot la cot pentru dezvoltarea micii afaceri de familie, care a ajuns astăzi la peste 80 de magazine, în toată Europa.
La două luni de la nașterea celei de a treia fetițe a familiei au venit la Bistrița, pentru ca cea mică să-și cunoască bunicii din Ragla.
Acolo i-a prins pandemia și timp de câteva luni au rămas aici. Timp suficient ca Jonatan să se îndrăgostească iremediabil de România. Și să nu mai vrea să se întoarcă în Spania, acolo unde avea afacerea, restul familiei și toată viața de până atunci.

L-a cucerit gustul mâncării de la noi. Dar și faptul că țăranii încă își cultivă pământul.

Sau că în curte poți să ai găinile care să-ți dea ouă proaspete sau lapte proaspăt de la văcuța din grajd… Lucruri simple care în Spania nu mai sunt posibile demult.
Iar cum Valencia era deja un loc prea periculos pentru cele două adolescente ale familiei, Jonatan a decis că e mai bine și mai frumos în România pentru familia lui.
Cel mai greu i-a fost să-și convingă soția. Ioana încă avea în ea traumele unei copilării pline de lipsuri în România. Dar, cum dragostea învinge mereu, Ioana s-a lăsat înduplecată. A acceptat să dea viața din Spania pe una pe care o descoperă zi de zi ca fiind mai frumoasă, în Bistrița și plină de oportunități în România.

Se împlinesc doi ani de când s-au mutat în România și Jonatan se recomandă deja ca fiind român, deși e încă în așteptarea cetățeniei.

În Spania a fost campion național la curse de mașini teleghidate, pe circuit. Iar anul trecut a ieșit campionul României și a fost cel mai fericit. Acum vrea să dezvolte această pasiune printre copiii din oraș. Dar cu mai multe detalii pe acest subiect vom reveni într-un alt articol.

Povestea PERFUMARTE începe în Spania și continuă la Bistrița 

PERFUMARTE este o mică parfumerie artizanală deschisă în 2007, într-un sătuc de lângă Valencia. Făbricuța unde se produc parfumuri are astăzi peste 40 de angajați.
Inedit este că tot ei cultivă mare parte din florile sau plantele pe care le folosesc la producerea parfumurilor. Excepție fac unele plante rare, care se aduc din alte colțuri ale lumii, obligatoriu din culturi BIO. Și asta pentru că una dintre promisiunile făcute clienților este că TOATE parfumurile sunt 100% naturale, din uleiuri esențiale, vegane, fără metale grele, parabeni sau adaos de alcool. Astfel, parfumurile rezultate sunt indicate chiar și celor alergici.

Totul se produce într-o totală armonie cu mediul și sub un control strict al respectării promisiunilor făcute miilor de clienți de-a lungul anilor.

PERFUMARTE nu doar că își produc singuri uleiurile esențiale. Ci fac totul manual, artizanal, până în cele mai mici detalii, inclusiv etichetele sau ambalajele.
Ba mai mult, pentru că într-adevăr, totul se reciclează, sticluțele de parfum sunt retopite și turnate iar.
Așa se face că după ce ați cumpărat un parfum de la ei, următorul este cu 10 lei mai ieftin, prețul recipientului de sticlă returnat fiind scăzut din preț.
Astăzi, PERFUMARTE are în ofertă peste 300 de parfumuri, pentru ea, pentru el, pentru casă, pentru aromaterapie, pentru haine, ba chiar și pentru animalele de companie.

Primul magazin la Bistrița, primele două francize din România la Arad și Reghin

După ce au decis că vor rămâne în România, primul gând a fost să aducă mai aproape afacerea lor. Așa se face că anul trecut, în mai, au deschis în Centrul Vechi al Bistriței prima parfumerie artizanală din oraș, PERFUMARTE.
Ioana face ceea ce făcea și în Spania: este în fiecare zi în mijlocul clienților și le explică de ce sunt atât de speciale parfumurile produse de ei. Îi ajută pe clienți să-și găsească notele favorite. Iar la cerere, poate crea pe loc pentru ei parfumul care să-i reprezinte.
Ioana are deja experiență în prepararea parfumurilor, iar bistrițenii sunt norocoși că o au aproape. Și că imediat le poate crea un parfum pe gustul lor, dacă cumva nu regăsesc pe raft ceea ce îi reprezintă sau caută.
De altfel, în orice magazin PERFUMARTE se poate comanda un parfum personalizat. Dar până va fi instruit personalul unele pot fi livrate doar în câteva zile. Excepție face Bistrița – unde o avem pe Ioana sau pe Jonatan, care ne pot ajuta pe loc.

De la uleiuri esențiale de parfum (potrivite inclusiv celor alergici) și până la creme de față din aloe vera pură

Indiferent de ce parfum căutați și pentru ce, imposibil să nu-l găsiți la PERFUMARTE. Oricând găsiți aici parfumuri PENTRU EA sau PENTRU EL. Tot aici găsiți și parfumuri pentru mașină, pentru casă, inclusiv pentru lenjerie, uleiuri esențiale parfumate sau terapeutice pentru aroma terapie, lumânări parfumate, pietre parfumate și chiar parfumuri pentru animalele de companie.
Toate sunt sută la sută naturale și potrivite chiar și celor alergici la parfumurile clasice. Oricând aveți timp sau treceți prin zonă faceți o vizită parfumeriei artizanale.
Încercați GRATUIT toate esențele de parfum care credeți că vi se potrivesc. Veți găsi pe rafturi inclusiv creații unice și inedite ale parfumierilor dedicați din spatele PERFUMARTE. Sunt create special pe gustul clienților, ca și esențele de parfum arabe, profunde și senzuale.

Prețurile sunt absolut rezonabile, într-un raport excelent calitate preț

Astfel, o sticluță cu 50 ml de ulei esențial parfumat costă 64 lei atunci când faceți prima achiziție.
Ulterior, dacă returnați sticluța, veți plăti doar 55 lei. În cazul parfumurilor gata create, cele în sticluțe de 50 ml costă 94 lei. Iar de la a doua achiziție, cu condiția returnării sticluței, plătiți doar 85 lei.
Pentru parfumurile ambalate în recipientele de 100 ml, la prima achiziție plătiți 155 lei, iar ulterior doar 145 lei.
Să cercetați cu atenție și raftul cu creme și produse de îngrijire a feței și corpului! Sunt produse naturale, de asemenea! Iar o gamă este produsă din Aloe Vera pură, cultivată chiar de ei, în Spania.
Toate informațiile de care aveți nevoie și mai multe despre fiecare produs de pe rafturile PERFUMARTE puteți afla oricând, dacă treceți pragul parfumeriei de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, nr. 48, (vizavi de Covrigăria Gigi). Programul este de Luni și până Vineri între orele 10.00 – 17.00. Sâmbăta – între 11.00 – 15.00.

Cu un Like dat paginii lor de Facebook Perfumarte Bistrița vă asigurați că râmâneți la curent cu toate noutățile.

Iar dacă aveți prieteni care sunt interesați de o afacere la cheie, în orice oraș din România, spuneți-le povestea Perfumarte. Și dați-le numărul de telefon 0787203801 pentru a afla care sunt condițiile.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...