26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

PREMIERĂ! Una dintre cele mai importante competiții din Europa dedicată vinului va avea loc la Posmuș: spectaculosul Castel Teleki va fi gazda

Una dintre cele mai importante competiții din Europa dedicată vinului se va desfășura anul viitor în județul nostru. Evenimentul care va pune județul nostru pe harta națională a vinului nu se va desfășura oriunde, ci la spectaculosul Castel Teleki, aflat în plin proces de restaurare.

În 2023, Posmușul va găzdui Balkan International Wine Competition. Evenimentul, care se anunță o premieră absolută pentru județul nostru va avea loc la spectaculosul castel Teleki, aflat în plin proces de reabilitare, care-și va deschide porțile în această toamnă.

„Trăiesc un amestec de sentimente și trăiri. Mândrie personală, recunoștință și fericire. (…) Sunt bucuros peste măsură că o parte din vârful lumii profesionale a vinului (master`s of  wine, jurnaliști de vinuri de talie internațională, vinificatori din lumea întreagă etc) va simți terroir-ul românesc de Transilvania – Lechința, în 2023”, a precizat vinificatorul Cramei Jelna, Darius Pripon, care a și dezvăluit informația, pe pagina sa de Facebook.

Anul acesta, competiția, ajunsă la ediția a XI-a, a avut loc la început de iunie, pe insula grecească Salamina. din juriul competiției a făcut parte și Darius Pripon, singurul român care a avut această onoare.

Peste 300 de crame și peste 1.200 de vinuri din întreaga lume au participat la competiția de anul acesta.

Foto: Mihaela Ivan 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: