13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Președintele Klaus Iohannis: „Așa ceva nu se va întâmpla, este inacceptabil! Măsuri de relaxare, după 15 mai”

„Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare, atunci când condițiile vor fi îndeplinite”, a spus președintele Klaus Iohannis. Acesta a amintit că starea de urgență ar trebui să se încheie pe 15 mai.  Președintele a criticat propunerea Institutului Matei Balș, care a propus carantinarea persoanelor peste 65 de ani.

S-a încheiat recent o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La ședință au participat Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

După ședință, președintele a precizat că după 15 mai ar putea fi ridicate restricțiile impuse de autorități. Dar asta doar dacă numărul de cazuri și decese va fi în scădere.

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit românilor pentru că au respectat măsurile impuse de autorități, în aceste zile de sărbătoare. A mulțumit, de asemenea, și bisericilor și preoților care au avut o contribuție semnificativă, organizând ceremoniile religioase astfel încât românii să nu se expună pericolului de contaminare.

Mulțumiri se cuvin și autorităților, care au știut să vină în ajutorul oamenilor acolo unde a fost nevoie. Mulțumiri speciale medicilor și personalului medical. În timp ce majoritatea a stat acasă și a sărbătorit în liniște Paștele, ei au fost la serviciu, au avut grijă de cei bolnavi și s-au implicat foarte, foarte bine”, a mai spus Iohannis.

Posibile măsuri de relaxare, după 15 mai

„Acum este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență, care se termină pe data de 15 mai”, a remarcat Iohannis.

Președintele a atras atenția că este vorba despre o relaxare graduală și treptată.

Măsurile de relaxare se pot aplica doar dacă numărul de persoane infectate și decese va scădea. O altă condiție ar fi ca românii să respecte cu toții măsurile impuse de autorități.

Măsuri aberante. „Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane!”

Klaus Iohannis a comentat și referitor la neliniștea generată de „măsurile aberante” propuse de Institutul Matei Balș.

Dragii mei, așa ceva nu se va întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei. Dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare! 

Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Astfel de planuri, prost gândite și prost prezentate, nu fac decât să inducă panică în populație. Ori panica este ultimul lucru de care avem nevoie. 

Așadar, revin: toată lumea trebuie să fie responsabilă. Inclusiv cei de la diferitele institute de știință, inclusiv oamenii care sunt considerați experți. (…) Este important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Este la fel de important de știut că aceste măsuri vor fi graduale. La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus”, a mai spus Klaus Iohannis.

Declarația completă, mai jos:  

[arve url=”https://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/klaus-iohannis-este-timpul-sa-ne-gandim-la-un-plan-de-reaxare-dar-dupa-15-mai-va-fi-facuta-in-pasi-si-vom-trai-cu-restrictii-1295215?video=0&width=570&height=320″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.