2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Primele REZULTATE la Evaluarea Națională! 9 medii de 10, în Bistrița-Năsăud

S-au afișat, cu puțin timp în urmă, primele rezultate la examenul de Evaluare Națională. În Bistrița-Năsăud s-au obținut 9 medii de 10. În topul școlilor cu cei mai buni elevi, pentru prima oară și o școală profesională din Rodna…!

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională au fost afișate cu puțin timp în urmă, pe site-ul evaluare.edu.ro.

Ele vor fi disponibile și la centrele de examen.

Pentru prima oară în istoria examenului, într-un format anonimizat. Acesta nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. 

În Bistrița-Năsăud s-au obținut 9 medii de 10. Ceea ce înseamnă că 9 elevi au obținut 10 și la Română, și la Matematică.

3 dintre elevii care au obținut nota maximă la ambele probe provin de la Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița, iar 2 învață la Școala Gimnazială Nr 1 din Lunca Ilvei.

Ceilalți elevi cu medie maximă învață la Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, Școala Profesională „Florian Porcius” din Rodna și Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Rezultatele complete pot fi accesate AICI.

Rata de participare a fost de 95,9% – a transmis Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2321 candidați (86,7%).

64 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1791 candidați (67,15%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 35 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 75 candidați (90,36%) au obținut note mai mari sau egale cu 5. Nu au fost înregistrate note de 10 (zece) la această disciplină.

Niciun elev nu fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Elevii nemulțumiți de nota primită pot depune contestații, azi, între orel 16:00 și 19:00 sau mâine, 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie, a mai transmis Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.