25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

PRIMUL deces din cauza bolilor de iarnă, în acest sezon

O femeie a murit săptămâna trecută, din cauza bolilor specifice sezonului rece. Aceasta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, însă a decedat în secția ATI.

S-a înregistrat prima victimă a bolilor sezonului rece.

E vorba de o femeie de 74 de ani, din Tărpiu, care avea și probleme cardiace grave. Și pe fondul acesta, făcând și pneumonie, a decedat. A fost internată în spital și a decedat în secția ATI”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP Bistrița, Anca Andrițoiu.

Săptămâna trecută s-au înregistrat 183 de cazuri de pneumonie, la nivelul județului. 36 de persoane au avut nevoie de internare, cele mai multe având vârsta peste 60 de ani. Dar au fost și 8 bebeluși internați.

În ceea ce privește Infecțiile Căilor Respiratorii, din cei 2.173 de pacienți diagnosticați, 24 au avut nevoie de internare.

La nivelul județului nu s-au înregistrat cazuri de gripă.

În ceea ce privește vaccinul antigripal, au ajuns toate dozele repartizate județului nostru. La finalul lunii noiembrie, mai existau la medicii de familie încă 1.900 de doze, probabil că deja au fost administrate, cel puțin o mare parte dintre ele”, a mai explicat Anca Andrițoiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.