10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Proaspăt cetățean de onoare despre Radu Moldovan: „A văzut ce înseamnă sărăcia, a mirosit-o, și-a murdărit pantofii”

Ștefan Dărăbuș, președintele Hope and Homes for Children, fundația care a ridicat 5 case de tip familial pentru copiii abandonați din Bistrița-Năsăud a ținut să precizeze că a lucrat cel mai bine cu autoritățile din județ și că președintele de CJ Radu Moldovan a văzut ce înseamnă sărăcia, a mirosit-o și și-a murdarit pantofii făcând asta.

Astăzi a avut loc decernarea titlurilor de cetățeni de onoare ai județului. Printre cei care au primit această titulatură se numără Ștefan Dărăbuș, președintele Hope and Homes for Children, care a reușit să facă lucruri remarcabile pentru copiii abandonați din Bistrița-Năsăud.

Prin intermediul fundației pe care o coordonează și cu sprijinul autorităților județene, Ștefan Dărăbuș a ridicat 5 case de tip familial, unde au fost mutați copiii abandonați din județ. Mai mult, peste un an, cu ajutorul aceleiași fundații vor fi mutați în două case de tip familial și copiii cu handicap grav din centrul de pe Toamnei.

Ștefan Dărăbuș a ținut să precizeze că toate acestea nu erau posibile fără sprijinul și implicarea autorităților județene, susținând că Radu Moldovan se numără printre puținii președinți de consilii județene care au făcut cunoștință cu sărăcia.

„E unul din cei pe care îi număr pe degetele de la o mână, care din înălțimea unei funcții de președinte de Consiliu Județean a fost pe teren s-a dus în mijlocul unei comunități sărace, a văzut ce înseamnă sărăcia, acolo, la ea acasă și a mirosit-o, și-a murdărit pantofii. Spun asta pentru că nimic nu poate să fie mai relevant pentru noi în ceea ce înseamnă înțelegerea pe care le au oamenii din jurul nostru decât să vezi lucrul acesta direct, cu ochii tăi”, a declarat Ștefan Dărăbuș, la decernarea titlurilor de cetățeni de onoare.

Președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan a profitat de ocazie și i-a îndemnat pe cei prezenți să ajute copiii din cele 5 case de tip familial să aibă un Crăciun cum se cuvine și să doneze diverse sume de bani pentru cadouri.

„Vă cunosc pe toți din această sală foarte bine și știu că faceți lucruri pentru comunitate și cred că ar fi un cadou minunat pentru fiecare dintre noi acum, înainte de Crăciun, cu această ocazie să facem un gest pentru copiii ăia mulți, care au probleme, să simtă și ei că președintele Ștefan Dărăbuș a devenit cetățean de onoare, printr-o donație mai mică sau mai mare. Sunt companii importante din județul nostru care pot să facă acest lucru. După ce l-am cunoscut pe Ștefan și colegii lui și am văzut cu cât devotament și sacrificiu își dedică viața celor care au nevoie de sprijinul lor donez în fiecare lună o sumă de bani, care nu este foarte mare. Sper să faceți gestul acesta, pentru că eu cred că merită. Sper să nu fie considerat trafic de influență”, a spus Radu Moldovan.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: